Μία αγωνιστική απραξία που ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου ολοκληρώνεται σήμερα για τους Μαυραέτους που κάνουν την πρώτη επίσημη αγωνιστική εμφάνιση στο παιχνίδι για την Α’ φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας με αντίπαλο την γηπεδούχο Δόξα Βώλακα.
Το δύο φορές εξ’ αναβολής παιχνίδι θα γίνει τελικά στο γήπεδο του Ξηροποτάμου (4.30μμ) καθώς στο αρχικά προγραμματισμένο γήπεδο της Προσοτσάνης γίνεται επανασπορά στον αγωνιστικό χώρο.
Στο στρατόπεδο των Μαυραετών όλα είναι έτοιμα και όπως φαίνεται ο Κώστας Νεμπεγλέρας θα κάνει μία ανάλογη διαχείριση με αυτή που συνηθίζεται σε παιχνίδια αυτού του θεσμού. Έτσι δεν αποκλείεται να ξεκινήσει με ένα σχήμα στο οποίο θα περιλαμβάνονται και παίκτες με μικρότερους χρόνους συμμετοχής στη βασική εντεκάδα των φιλικών.
Σίγουρα σημαντική είναι η απουσία του αρχηγού Δημήτρη Παπαϊωάννου ο οποίος είχε μία ενόχληση στα πλευρά τις τελευταίες μέρες και θα προφυλαχτεί.
Από την άλλη μεριά η Δόξα Βώλακα του Ντίνου Τενξίζογλου δεν ξεκίνησε καλά στο τοπικό καθώς στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος έχασε μέσα στην έδρα της από τον Ξηροπόταμο με 1-0. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πολλά πράγματα καθώς είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι για ένα διαφορετικό θεσμό και απέναντι σε έναν αντίπαλο που μία επιτυχία απέναντί του δημιουργεί διαφορετικές προσδοκίες. Κατά συνέπεια θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι για τον κόσμο που θα το παρακολουθήσει.
