SportDrama
Μόνο από τη “Sport της Δράμας” διαβάστε τα τελευταία νέα και των 17 ομάδων του 1ου ομίλου της Δ’ Εθνικής, αλλά και κάποια σενάρια που έχουν βάση και ίσως επιβεβαιωθούν. Καλή ανάγνωση…
ΣΕΡΡΕΣ (ανταπόκριση): Στο τιμόνι του νεοφώτιστου Μέγα Αλέξανδρου Νέας Ζίχνης βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες ο Μπάμπης Χρυσοστομίδης. Μια δοκιμασμένη λύση αυτή του σερραίου τεχνικού επέλεξαν οι άνθρωποι της διοίκησης του Μέγα, αφού στο πρόσφατο παρελθόν έχει δουλέψει τόσο στο Δραβήσκο (Δ’), όσο στην Αναγέννηση (Γ’) & Νιγρίτα (Δ’). Αμέσως ο 42χρονος προπονητής έπιασε δουλειά με πρώτο μέλημα την ανανέωση της συνεργασίας με δύο παίκτες που και πέρυσι πρόσφεραν τα μέγιστα στην πορεία ανόδου: ο Μάκης Μουσικάκης και ο Φάνης Τήλιος θα συνεχίσουν να φορούν τη φανέλα της Νέας Ζίχνης, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλοι παίκτες μέσα στην εβδομάδα. Αφότου ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις ανανεώσεις θα μπει σε εφαρμογή το μεταγραφικό πλάνο που έχει καταθέσει στη διοίκηση ο σερραίος τεχνικός. Πάντως από απόλυτα ενημερωμένες πηγές υπάρχει η πληροφορία, που κάνει λόγο ίσως και για βραχύβια συνεργασία των δύο πλευρών, αφού ο Μπάμπης Χρυσοστομίδης βρίσκεται στο ακουστικό του περιμένοντας μια πρόταση από υψηλότερη κατηγορία.
Στο Βισαλτιακό Νιγρίτας η στασιμότητα που παρατηρείται κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή όλων και σίγουρα κάθε μέρα που περνάει μεγαλώνει την αβεβαιότητα στο σύλλογο που επέστρεψε άμεσα στη Δ’ Εθνική μετά το πέρασμά του από το 2ο όμιλο της Γ’ Εθνικής πέρυσι. Διοίκηση δεν υπάρχει, ούτε προπονητής όπως είναι εύλογο, ενώ και οι παίκτες που ανήκουν στο δυναμικό του συλλόγου είναι λιγοστοί. Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις όποιες εξελίξεις.
Μεταγραφών συνέχεια στον Εθνικό Γαζώρου είχαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. Είπαμε και στο φύλλο της προηγούμενης Δευτέρας πως στους «κυανόλευκους» παρατηρείται έντονη δραστηριότητα από τις αρχές του μήνα, όντας πιο μπροστά στο σχεδιασμό από τις περισσότερες ομάδες του ομίλου. Έτσι, αποκτήθηκε ο επιθετικός Ηλίας Οφθαλμίδης, φοιτητής των ΤΕΦΑΑ Σερρών με καταγωγή από Θεσσαλονίκη. Ο 20χρονος επιθετικός ξέρει πολύ καλά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς πέρυσι μέχρι το Δεκέμβριο κι αγωνιζόμενος σε 7 ματς της μετέπειτα πρωταθλήτριας Ηράκλειας είχε σημειώσει 3 γκολ, πριν φύγει τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου στο Θερμαϊκό Θέρμης. Τα χρώματα της Ηράκλειας είχε φορέσει και τη σεζόν 2008-2009 με 8 τέρματα, 1ος σκόρερ της ομάδας μαζί με το Χιντερίδη. Ανανέωσε ο Χρήστος Λεωνίδας μια πολύ σημαντική κίνηση αφού ο έμπειρος επιθετικός μπορεί να δώσει λύσεις απέναντι σε κλειστές άμυνες, ενώ τέλος επέστρεψε μετά από μια σεζόν στο Καλαμπάκι ο 29χρονος αμυντικός μέσος Δημήτρης Καρυπίδης. Ωστόσο ο Αγγελακάς που οδήγησε πέρυσι την ομάδα εκ του ασφαλούς στο σκοράρισμα φαίνεται να βρίσκεται ανάμεσα σε Θήβα και Ηράκλεια με την 1η να έχει περισσότερες πιθανότητες να τον κάνει δικό της, με τον Παναγιώτη Διλμπέρη να επιθυμεί να καλυφτεί το κενό του με το Δημήτρη Γαϊδαρτζή, όμως στην παρούσα φάση υπάρχει μεγάλη διαφορά στο οικονομικό.
ΔΡΑΜΑ (ανταπόκριση): Ο Πέτρος Παπαδόπουλος, αποτελεί την 1η μεταγραφή της Δόξας Πετρούσας, με τους «μαυραετούς» να έχουν βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις κι άλλων ποδοσφαιριστών που κατά το περσινό πρωτάθλημα άφησαν το δικό τους «στίγμα» στον όμιλο (Κωνσταντινίδης Μιχάλης, Τζιβανάκης, Σαββίδης Σάββας). Ο μεταγραφικό πυρετός σίγουρα χτυπάει «κόκκινο» στη Δόξα με το Θωμά Ματρακούκα να θέλει όσο το δυνατόν συντομότερα να «κλείνει» τις «τρύπες» στο ρόστερ και να πάει με ήσυχο το κεφάλι στην 1η μέρα της προετοιμασίας την 19η Ιουλίου.
Στο ΓΣ Προσοτσάνης η πρόσληψη του Γιάννη Οικονόμου στη θέση του τεχνικού διευθυντή σηματοδοτεί και την απαρχή μιας νέας εποχής, ενός νέου μοντέλου οργάνωσης της ομάδας. Ο Στράτος Κονταξής συνεχίζει από το πόστο του 1ου προπονητή κι απομένει μόνο να οριστικοποιηθεί ο άμεσος βοηθός του. Αλλαγή είχαμε και στην κορυφή του διοικητικού σχήματος με το Στέλιο Ρούσσο να διαδέχεται στην προεδρία το μέλος πλέον Σάκη Χατζησαρόγλου. Στα καθαρά αγωνιστικά θέματα η εβδομάδα που ολοκληρώνεται είχε κατά κόρον χαρακτήρα «ανανεωτικό», αφού ούτε λίγο ούτε πολύ και οι 7 ποδοσφαιριστές της λεγόμενης παλιάς φρουράς (Σαμαράς, Κερασίδης, Φερφέρης, Παλτζίδης, Αβραάμ, Πατένταλης & Χριστοφορίδης ) που κλήθηκαν να συζητήσουν με την αρμόδια επιτροπή, συμφώνησαν μέσα σε λίγα λεπτά έκαστος για να φορούν γι άλλη μια σεζόν τη φανέλα με τον αετό στο στήθος.
Στον Πανδραμαϊκό ΑΟ ο Γιάννης Τσεβρετζής θα είναι ο καπετάνιος του συλλόγου και στο νέο πρωτάθλημα και ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις των διοικούντων με τους παίκτες που επιθυμεί ο δραμινός τεχνικός για να παραμείνουν στους «ερυθρόλευκους». Τα τελικά ωστόσο ραντεβού για την οριστικοποίηση κάποιας συμφωνίας θα γίνουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο από πλευράς Πανδραμαϊκού. Προτάσεις μάλιστα για να φύγουν από το σύλλογο της Δράμας σε ομάδες που αγωνίζονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες έχουν δεχθεί 2-3 νεαροί παίκτες και οι όποιες εξελίξεις αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, χωρίς στην παρούσα φάση να βγαίνουν στην επιφάνεια τα ονόματα τόσο των παικτών όσο και των ενδιαφερόμενων ομάδων.
ΚΑΒΑΛΑ (ανταπόκριση): Σημαντικές διοικητικές εξελίξεις είχαμε στον Κεραυνό Κρηνίδων, καθώς ομάδα παλαιμάχων και φίλων του συλλόγου ανέλαβαν έστω και την ύστατη στιγμή τις τύχες του. Αναλυτικά τα αξιώματα που δόθηκαν μετά από το δ.σ. της προηγούμενης Τρίτης έχουν ως εξής: Παναγιώτης Αρσονιάδης (πρόεδρος), Μάκης Δαμιανού (αντιπρόεδρος), Τάσος Τσαπανίδης (τεχνικός διευθυντής), Σάββας Καλπακίδης (γενικός αρχηγός), Μπάμπης Χατζησάββας (υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων), Αλέξης Αρσονιάδης (υπεύθυνος τμημάτων υποδομής), Μιχάλης Παπαδόπουλος (ταμίας), Μπάμπης Πασχαλίδης (γραμματέας), Μιχάλης Παπαδόπουλος (μέλος) και Χρήστος Σαρίδης (μέλος). Πρώτο μέλημα της νέας διοίκησης είναι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του αποχωρήσαντα για την Πετρούσα Θωμά Ματρακούκα, με 2-3 υποψήφιους να έχουν βολιδοσκοπηθεί ως τώρα και το συγκεκριμένο ζήτημα να «τελειώνει» οριστικά μέχρι αύριο.
Στις υπόλοιπες τώρα εκπροσώπους της Καβάλας και πρώτα στην ΑΕ Πιερέων 2004, οι ανανεώσεις έχουν την τιμητική τους καθώς οι Μοσχοφίδης, Γιώργος & Στέλιος Αγγελίδης, Μαχαιρούδης, Ρουμελιώτης και Καρακότσαλης συμφώνησαν με την υπάρχουσα διοίκηση και παρέμειναν κάτοικοι Μελισσοκομείου για μια ακόμα χρονιά. Τέσσερεις ανανεώσεις και δύο αποχωρήσεις περιελάμβανε το μενού και στο Νέστο Χρυσούπολη: Κλοκίδης, Κόγιογλου, Μανούκος και Γαζγαλίδης συνεχίζουν να φορούν τη φανέλα του Νέστου και στη Δ’ Εθνική, όμως παρελθόν αποτελούν δύο εκ των βασικών συντελεστών της ανόδου, οι δραμινοί Νώντας Μαυρίδης και Χρήστος Σαββίδης. Τέλος, δεν υπάρχει κάτι νεότερο από το στρατόπεδο του Ορφέα Ελευθερούπολης με το μεταγραφικό σχεδιασμό να είναι στο φόρτε του.
ΞΑΝΘΗ (ανταπόκριση): Ακέφαλος διοικητικά και προπονητικά παραμένει ο Εχίνος Σπορ και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια της ομάδας εν όψει της νέας χρονιάς. Όσο δε βρίσκεται λύση τόσο θα είναι και δυσοίωνο το μέλλον των «πράσινων» στην κατηγορία. Ο Ορφέας Ξάνθης συνεχίζει στην πεπατημένη με κύριο μέλημα την ενίσχυση του ήδη υπάρχοντος ρόστερ με νεαρούς παίκτες, καθώς μ’ αυτήν τη φιλοσοφία βαδίζει όλα αυτά τα χρόνια. Στην ΑΕ Ποντίων Ευμοίρου ξεκίνησαν οι δοκιμές παικτών καθώς ο τεχνικός Νίκος Ανθόπουλος ψάχνει «λαβράκια» μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία, ενώ η ομάδα οργανώνεται και διοικητικά θέλοντας να παρουσιάσει ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων.
ΚΟΜΟΤΗΝΗ (ανταπόκριση): Ουδέν νεώτερον από το μέτωπο του νεοφώτιστου ΠΑΟΚ Κοσμίου, εν αντιθέσει με την Ελπίδα Σαπών η οποία βρίσκεται στη δίνη μιας διοικητικής ανυπαρξίας και γενικότερης απαξίωσης από τους τοπικούς φορείς αλλά και παράγοντες. Η επαναληπτική γενική συνέλευση της Δευτέρας δεν είχε απαρτία και έτσι δόθηκε νέο ραντεβού για την Τετάρτη που μας πέρασε. Στον κίνδυνο να μη βρεθεί λύση στο διοικητικό αδιέξοδο οι παρόντες σχεδόν παρακάλεσαν γνωστούς και φίλους να βρεθούν στη γ.σ. και να μπουν ενεργά στα τεκταινόμενα του συλλόγου καθώς η ομάδα αποτελεί κομμάτι της ευρύτερης περιοχής και με σταθερή πορεία από τη στιγμή που ανέβηκε στη Δ’ Εθνική. Σε αντίθετη περίπτωση το μέλλον των «πράσινων» διαγράφεται αν μη τι άλλο δυσοίωνο. Στο περιθώριο των εξελίξεων αυτών ήδη ο τερματοφύλακας Παπατολίκας αποτελεί παρελθόν καθώς υπέγραψε στους Πόντιους Κατερίνης που θα μετέχουν στη Γ’ Εθνική, ενώ κι ο 1ος σκόρερ του ομίλου πέρυσι Σαπαλίδης αποτελεί μεταγραφικό στόχο της Σκύδρας.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (ανταπόκριση): Πρόθεση των διοικούντων είναι να πορευθούν με το ήδη υπάρχον έμψυχο δυναμικό στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, για αυτό κι έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες μέρες οι συζητήσεις για ανανεώσεις. Το οικονομικό άνοιγμα από την περσινή σεζόν δεν έχει κλείσει ακόμα στο σύλλογο από τον Έβρο κι αυτό αποτελεί τροχοπέδη στα όποια μεταγραφικά σχέδια έχει καταθέσει ο νεαρός τεχνικός Σάκης Παπαράδης. Δεν αποκλείεται πάντως ο πρώην τερματοφύλακας του Σουφλίου Μπακιρτζίδης να επιστρέψει στην ομάδα της πρωτεύουσας του νομού, στην ομάδα απ’ όπου αναδείχθηκε στο ποδοσφαιρικό στερέωμα φτάνοντας να αγωνίζεται ο ίδιος μέχρι και τη Β’ Εθνική.Στον Έβρο Σουφλίου και σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαμε με τον τεχνικό ηγέτη Χρήστο Χριστούδη, ο 35χρονος κόουτς μας ανέλυσε με κάθε λεπτομέρεια τον προγραμματισμό εν όψει της νέας χρονιάς. Οι ανανεώσεις είναι θέμα της ημερησίας διάταξης και ήδη στο σύλλογο που πέρυσι έκανε μια καταπληκτική πορεία συμφώνησαν να παραμείνουν με μείωση στις απολαβές τους οι Αραμπατζής, Χαλιμακούδης, Ρουσσίδης Αθ., Παγωνίδης, Μπάμνιος, Μηντσιούδης, Καραγιάννης & Κοτζά. Η μείωση του μπάτζετ σε σχέση με πέρυσι είναι στις προθέσεις των διοικούντων κι αυτό όπως μας είπε κορυφαίο στέλεχος θα γίνει με την αντιστροφή στην αναλογία «μεγάλων – μικρών» στην ομάδα. Με 10 μεγάλους και 16 μικρούς επιθυμεί να δουλέψει ο Χρήστος Χριστούδης, ο οποίος έχει εξάλλου θέσει ως άμεση προτεραιότητα την απόκτηση ενός αριστερού χαφ, ενός κεντρικού αμυντικού και ενός έμπειρου τερματοφύλακα ώστε να πλαισιώσει το νεαρό Μηντσιούδη.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.