SportDrama
Ταυτόχρονα σχεδόν με την ολοκλήρωση της τριετούς συνεργασίας Μιχάλη Ηλιάδη και Πετρούσας, άνοιξε στους «μαυραετούς» το κεφάλαιο «Θωμάς Ματρακούκας». Ο 48χρονος τεχνικός – καθηγητής φυσικής αγωγής στο ενιαίο Λύκειο της Προσοτσάνης – νιώθει περισσότερο δραμινός αφού περίπου τη μισή του ζωή την έχει περάσει εδώ στη Δράμα.
Ο νέος τεχνικός της Πετρούσας δέχτηκε με χαρά να ανοίξει τον κύκλο των συνεντεύξεων που θα συνεχιστεί με τους συναδέλφους του από Πανδραμαϊκό και Προσοτσάνη στη “Sport της Δράμας”, την κορυφαία κι αμιγώς αθλητική εφημερίδα που κυκλοφορεί στη Δράμα όπως μας είπε ο ίδιος. Η συζήτηση όπως ήταν λογικό κινήθηκε γύρω από τις πρώτες εντυπώσεις από τη νέα του ποδοσφαιρική στέγη, το φλερτ με την Πετρούσα, τους λόγους διαζυγίου με τις Κρηνίδες, την αποτίμηση του ήδη υπάρχοντος ρόστερ, τους στόχους που έχει θέσει ως προς τη μεταγραφική ενίσχυση της Δόξας, την προετοιμασία.
Ας πάρουμε τα πράγματα λοιπόν από την αρχή, από την πρώην του πλέον ομάδα τις Κρηνίδες: «Ο λόγος που έφυγα» ξεκίνησε ο 48χρονος τεχνικός «είχε να κάνει περισσότερο με τη διοικητική αβεβαιότητα που για περίπου ένα μήνα ενέσκηψε στο σύλλογο τον οποίο υπηρέτησα για μια διετία. Με τον πρώην πρόεδρο (σ.σ. Νίκο Σπυρίδη) είχα συμφωνήσει να παραμείνω στην ομάδα μέχρι και τη λήξη της σεζόν 2009-2010 και νομίζω πως όλα τα γεγονότα του Ιουνίου με ώθησαν να πάρω την απόφαση να μη συνεχίσω στις Κρηνίδες».
Κάπου εκεί προέκυψε και το φλερτ με την Πετρούσα, αφότου ο Μιχάλης Ηλιάδης είχε αποτελέσει παρελθόν. «Έτσι ακριβώς έχουν τα γεγονότα. Αφού βεβαιώθηκα πως ο συνάδελφός μου δεν ανανέωσε με την Πετρούσα δέχτηκα μέσα στην ίδια μέρα δύο τηλεφωνήματα από τον πρόεδρο της ομάδας. Οι πρώτες συζητήσεις έφεραν και το ραντεβού στα γραφεία του συλλόγου, εκεί όπου μετά από πολύωρη και διεξοδική συζήτηση καταλήξαμε σε συμφωνία», είπε ο Θωμάς Ματρακούκας όπως ανακοινώθηκε κι από το επίσημο site της Πετρούσας. Στο πλευρό του με αυξημένες αρμοδιότητες θα είναι ο Γιώργος Ασλανίδης που έχει «κρεμάσει» μετά από 30 περίπου χρόνια ως παίκτης τα παπούτσια του (θα είναι υπεύθυνος και των τμημάτων υποδομής), αλλά και ο Γιάννης Κύρκος από τη θέση του γυμναστή των τερματοφυλάκων.
Ποιο είναι όμως αυτή τη χρονική στιγμή που μιλάμε το έμψυχο δυναμικό της Πετρούσας; Ποιοι παίκτες αποχωρούν; Ποιοι έρχονται; Ποιοι ανανεώνουν; Για όλα αυτά μας απάντησε ο τεχνικός της Πετρούσας. «Κατ’ αρχήν θα πρέπει να πω πως αποτελεί άθλο για μια ομάδα σαν την Πετρούσα να έχει πέρυσι μόλις 7 διαθέσιμους παίκτες κάτω των 20 ετών και να καταφέρνει να σώζει την κατηγορία. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια ειλικρινά. Δεδομένη λοιπόν θεωρείται η ενίσχυση σ’ αυτό το τομέα και σίγουρα αν η απόφαση να παραμείνουν οι 89ρηδες ως μικροί ισχύσει μας εξυπηρετεί πάρα πολύ. Ο Γιαννίκης θα χάσει όλο το στάδιο της προετοιμασίας, ο Μουχτάρης πιθανόν να περάσει σε κάποια σχολή εκτός Δράμας, για το Βραμέντσαλη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τα ΤΕΠ της Skoda Ξάνθης, ο Μπάτσιος είναι στη Θεσσαλονίκη από πέρυσι, ενώ κι ο Μακρυγιάννης επιστρέφει στην ομάδα του τα Κύργια, οπότε για τον τελευταίο πρέπει να μπούμε σε νέες διαπραγματεύσεις. Υπάρχουν οι Παπαθεοδώρου και Τσικακτσί που γυρίζουν από δανεισμό στις ομάδες που ανήκουν (Πανδραμαϊκό και Αμπελόκηπους αντίστοιχα), ενώ κάποιοι ήταν με συμφωνία μιας χρονιάς (Σαμαράς, Γερογιάννης & Λαζαρίδης). Η ενίσχυση σε όλες τις γραμμές πλην τερματοφυλάκων πρέπει να θεωρείται δεδομένη και ιδίως στον επιθετικό τομέα, εκεί όπου πέρυσι η ομάδα παρουσίασε σε κάποια ματς έντονο πρόβλημα. Το ευτυχές είναι πως οι αδερφοί Κότιου θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους παρά τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις, δύο παίκτες που αποτελούν τις σύγχρονες σημαίες της Πετρούσας και δε νοείται Δόξα χωρίς αυτούς και κάποιους άλλους εξίσου παλιούς στην ομάδα. Ήδη επέστρεψε ο Πέτρος Παπαδόπουλος από τη Δόξα Δράμας αποτελώντας την πρώτη μας μεταγραφή», χωρίς να αποκλείονται κι άλλες επιστροφές όπως βγαίνει από έγκυρες δημοσιογραφικές πηγές.
Σε μια χρονιά έντονων αλλαγών στο ποδοσφαιρικό χάρτη της Δ’ Εθνικής, η παραμονή θα πρέπει να θεωρείται «εκ των ων ουκ άνευ» ο μοναδικός στόχος της Πετρούσας. Ποια γνώμη έχει όμως ο Θωμάς Ματρακούκας; «Δεν μπορούμε να σκεφτούμε τίποτα παραπάνω σε μια δύσκολη χρονιά για όλους μας τόσο από οικονομικής άποψης όσο κι από των διαρθρωτικών αλλαγών που επίκεινται στη Δ’ Εθνική. Για την Πετρούσα και την κάθε Πετρούσα στον όμιλο ο στόχος πρέπει να είναι η παραμονή στην κατηγορία, μέσα από τη σκληρή δουλειά καθημερινά στις προπονήσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν στις 19 Ιουλίου ημέρα της 1ης της νέας σεζόν. Θέλω να είμαστε μια ομάδα ανταγωνιστική, ανεξαρτήτου έδρας κι αντιπάλου, ανεξαρτήτου συνθηκών που επηρεάζουν την τελική έκβαση ενός αγώνα. Αυτό βέβαια δεν έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά με πολύ κόπο και σεβασμό στην προσπάθεια που κάνει ο καθένας μέσα από τα διαφορετικά πόστα στην ομάδα. Είμαι σίγουρος πως αν όλα πάνε καλά με τη μεταγραφική ενίσχυση και δουλέψουμε όπως επιθυμώ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας να πετύχουμε το στόχο μας. Και μιας κι αναφέρθηκα σε θέματα προετοιμασίας, εδώ θα πρέπει να κάνω γνωστό πως στις 11 & 18 Αυγούστου έχουν κλειστεί δύο φιλικά με τον Ορφέα Ξάνθης εντός κι εκτός έδρας αντίστοιχα, ενώ κάποιες προπονητικές μονάδες θα είναι διπλές με βάρη το πρωί και τρέξιμο το απόγευμα, με όλο το στάδιο να γίνεται στην Πετρούσα». Κλείνοντας ο Θωμάς Ματρακούκας αυτήν τη συνέντευξή του στην “Sport της Δράμας” θέλησε να κάνει μια ευχή για τις δραμινές εκπροσώπους στον 1ο όμιλο της Δ’ Εθνικής: «Τόσο στο Γιάννη Τσεβρετζή όσο και στο Στράτο Κονταξή θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στο έργο τους και μέσα από τη νέα σεζόν Πανδραμαϊκός και Προσοτσάνη να πετύχουν τους στόχους που θα θέσουν. Το δραμινό ποδόσφαιρο επιβάλλεται να είναι δυνατό στη Δ’ Εθνική και είμαι βέβαιος πως θα πετύχουν και οι τρεις εκπρόσωποί του. Επίσης θέλω να ευχηθώ καλό καλοκαίρι στους αναγνώστες αλλά και τους συντάκτες της πληρέστερης αθλητικής εφημερίδας της Δράμας και καλή δύναμη εν όψει της νέας ποδοσφαιρικής σεζόν που είναι προ των πυλών».

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.