SportDrama
Μόνος χωρίς στηρίγματα
ο πρόεδρος της ΠΑΕ Δόξα Χαράλαμπος Νικολαΐδης

Δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική κατάληξη ή έστω κάποια προοπτική διοικητικών αλλαγών σε ότι έχει να κάνει με το άνοιγμα που αναζητά ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Δόξα Χαράλαμπος Νικολαΐδης. Για τον κορυφαίο παράγοντα της δραμινής ΠΑΕ το ζητούμενο είναι μια καλή επιχειρηματική συμφωνία με οικονομικούς παράγοντες του ευρύτερου δραμινού στοιχείου. Και φυσικά η διεύρυνση της μετοχικής πυραμίδας με νέα πρόσωπα που θα στηρίξουν τόσο οικονομικά όσο και με την φυσική τους παρουσία στα διοικητικά δρώμενα της δραμινής ΠΑΕ. Έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια πιο ανταγωνιστική Δόξα στην δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί.
Το έμψυχο υλικό της ομάδας είναι τέτοιο που δίνει τα εχέγγυα για μια πορεία αξιώσεων για την

συνέχεια , όμως για να πραγματοποιηθεί κάτι θετικό χρειάζονται περισσότερα από μια καλή ομάδα.
Και πρώτα απ’ όλα καλή διοικητική λειτουργία. Και αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν υπάρχει , στον βαθμό που απαιτείται αυτή την στιγμή, στις τάξεις της ΠΑΕ των «μαυραετών». Τα θέματα πολλά και έχουν επωμισθεί από πολύ μικρό αριθμό προσώπων -σε σχέση με αυτόν που έπρεπε- που καλούνται να τα τρέξουν. Η Δόξα θέλει να ενισχυθεί σε πολλά επίπεδα. Από την εσωτερική διοίκηση, μέχρι την προς τα έξω θωράκιση της ομάδας σε χώρους όπως η διαιτησία και φυσικά την επικοινωνία, όπου και εκεί υπάρχει σημαντικό έλλειμμα.
Σε όλα αυτά τα κομμάτια της διοικητικής λειτουργίας υπάρχει έλλειμμα το οποίο κοντεύει να καταστεί …κοινό μυστικό. Η καλή αγωνιστική πορεία είναι αυτή που κρατάει το πρόβλημα στα χαμηλά. Η ομάδα παρά τα δικά της αγωνιστικά προβλήματα (τραυματισμοί), παίζει καλό ποδόσφαιρο και ο Βασιλακάκης κρατάει καλά τα χαλινάρια. Οπότε δεν διογκώνεται το πρόβλημα όπως συμβαίνει σε αντίστοιχες περιπτώσεις σε άλλες ομάδες.
Ουσιαστικά η Δόξα, με τα υπάρχοντα δεδομένα μέσα στο στρατόπεδο της, είναι σαν ένα αεροπλάνο που κάνει πτήση …στον αυτόματο πιλότο. Ωστόσο χρειάζεται για την περίπτωση τυχόν αναταράξεων να υπάρχουν στο πιλοτήριο καλοί πιλότοι, για να μπορέσουν να το προσγειώσουν με ασφάλεια.
Αυτό το ξέρει ο Χαράλαμπος Νικολαΐδης και για τον λόγο αυτό, τον τελευταίο μήνα με δεδομένο το υπάρχον οικονομικό κλίμα και το μετοχικό πακέτο στα χέρια του, θέλει να ανοίξει το παιχνίδι και να πάψει η Δόξα να είναι μια μονοπρόσωπη ιστορία.
Δυστυχώς όμως όλες οι μέχρι τώρα επαφές δεν είχαν την παραμικρή ουσιαστική καρποφορία. Όλες οι επαφές που έχουν γίνει , προς τις όποιες κατευθύνσεις που ήταν μάλιστα αρκετές, δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα. Το μόνο που έχει αποκομίσει ο Νικολαΐδης με όσους έχει μιλήσει είναι λόγια, αόριστες υποσχέσεις ή αρνήσεις. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από πρόσωπο του περιβάλλοντος του: «χορτάσαμε λόγια του … αέρα». Τα μόνα που αξίζουν κάποιας αναφοράς είναι η άρνηση Μποδούρογλου και η αναμονή Ορφανίδη που μετά τη συνάντηση της 17ης Νοέμβρη …απλά παρακολουθεί. Αυτά είναι τα δύο πραγματικά δεδομένα καθώς όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς … σενάρια του αέρα.
Και με όλες αυτές τις αερολογίες ο Νικολαΐδης άρχισε να αισθάνεται τραγικά μόνος στην ιστορία και χρειάζεται άμεση και πολύπλευρη στήριξη. Το ζητούμενο πλέον είναι τι τελικά θα αποφασίσει . Οι επιλογές που έχει δεν είναι πολλές και καθώς τα υπόλοιπα προβλήματα της Δόξας, σαν μεγέθη είναι σαφώς μικρότερα και τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα , οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν άμεσα.
Ένα σενάριο που θα ήταν το πλέον εύηχο στα αυτιά του κόσμου της Δόξας είναι να «τρελαθεί» ο πρόεδρος και να τα πάρει όλα πάνω του … «καθαρίζοντας την μπουγάδα» όπως αυτός ξέρει καλύτερα. Άλλωστε έχει την απόλυτη αποδοχή του κόσμου και αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι κοντινό… αλλά δεν είναι και αδύνατο!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.