SportDrama
Δεν ήταν έτοιμος ο φάκελος που ήθελε «συμπληρώματα» …

Τελικά, αν και μέχρι χθες ο πρόεδρος της Δόξας Θανάσης Σάμιος δήλωνε ότι «είμαστε έτοιμοι»   σε ότι αφορούσε την υποβολή του φακέλου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για να εξασφαλίσει η ομάδα την άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της σούπερ λίγκα, ο φάκελος δεν έγινε δεκτός.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από πληροφορίες που διέρρευσαν, για την περίπτωση της Δόξας, ο φάκελος δεν περιείχε μέσα τις συμβάσεις των ποδοσφαιριστών. Πιο συγκεκριμένα έλειπαν οι δηλώσεις αρκετών ποδοσφαιριστών που θα έπρεπε να αναφέρουν ότι έχουν εξοφληθεί κάθε οφειλής από την δραμινή ΠΑΕ και δεν έχουν άλλη απαίτηση. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει με αρκετούς από τους παίκτες που έφυγαν και οι οποίοι περίμεναν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Πρόκειται κατά κύριο λόγο για οφειλές που έχουν να κάνουν με τα διάφορα πριμ και ίσως και με κάποιες από τις τελευταίες δόσεις των συμβολαίων τους. Χρήματα τα οποία ορισμένοι εξ αυτών τα περιμένανε χωρίς να έχουν ενημερωθεί για συγκεκριμένη ημερομηνία εξόφλησης. Η προοπτική της παραμονής στην φούτμπολ λίγκα δεν αποτελούσε λόγο για τον Σάμιο να σπεύσει να πληρώσει. Και φυσικά για όσους εγκαταλείπουν την ομάδα το σχετικό ψαλίδισμα έχει την μορφή …εθίμου.

Ωστόσο τώρα είναι η καλύτερη τους, για τους ποδοσφαιριστές αυτούς, αφού μέχρι την τελευταία μέρα του μήνα ο Σάμιος πρέπει να κινηθεί άμεσα, να έρθει σε επαφή μαζί τους και αφού τους πληρώσει στο ακέραιο, να πάρει την υπεύθυνη δήλωση της εξόφλησης , ώστε να την επισυνάψει στον φάκελο. Το γεγονός ότι μία περίπου εβδομάδα μετά τα πλέι οφ κάποιοι παίκτες συζητούσαν την περίπτωση της ομαδικής προσφυγής, μάλλον επιβεβαιώνει το σενάριο αυτό. Βέβαια την ίδια ώρα επιβεβαιώνεται και η αμφισβήτηση για την περίφημη συνέπεια της ΠΑΕ σε ότι είχε να κάνει με τις πληρωμές των παικτών, που τόσο έντονα διαφημιζόταν στην διάρκεια του πρωταθλήματος, αλλά αυτό τώρα, είναι μια άλλη ιστορία …

Δυστυχώς στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν υπάρχει κάποιο άλλο κώλλημα με το φάκελο της Δόξας. Ωστόσο εκείνο που έχει σημασία είναι μέχρι την άλλη Πέμπτη (1/9) που πρέπει η ΠΑΕ να δώσει τα όποια στοιχεία της έχουν ζητηθεί, αυτό να γίνει με επιτυχία και να μην υπάρξει κανένα παρατράγουδο…

Γιατί δυστυχώς, από την πλευρά της ΕΕΠ για κάθε ενδεχόμενο, -κάτι που φυσικά ισχύει και για τον Λεβαδειακό- έχει ζητηθεί από τον Πανθρακικό να έχει έτοιμο τον δικό του φάκελο για να τον καταθέσει άμεσα. Και απόν την πλευρά τους οι Θρακιώτες, που καραδοκούν να εκμεταλλευτούν την όποια ευκαιρία, δηλώνουν και αυτοί «έτοιμοι».

Νέα τροποποιημένη προκήρυξη

-Από εκεί και πέρα, μόνο μια απόφαση υπέρ του Ηρακλή που θα ανακοινωθεί το μεσημέρι της Παρασκευής, μπορεί να δημιουργήσει άλλο πρόβλημα στην Σαββατιάτική έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, όπου φυσικά δεν θα συμμετέχουν Δόξα και Λεβαδειακός.

Το διαφαινόμενο μπλόκο της ΕΕΑ στην έναρξη του πρωταθλήματος οδήγησε την Σούπερ Λίγκα στην… τροποποίηση της προκήρυξής του! Έτσι, από εκεί που οι κανόνες έλεγαν ότι απαιτούνται 16 ομάδες για την έναρξη, μέσα σε ένα απόγευμα αυτό αλλάζει προκειμένου να ξεκινήσει όπως-όπως το πρωτάθλημα!

Από την διοργανώτρια αρχή στάλθηκε εσπευσμένα, στις ομάδες μέλη της, τροποποιημένη προκήρυξη διεξαγωγής πρωταθλήματος με 14 ομάδες για να ξεπεράσει το σκόπελο της ύπαρξης προκήρυξης με την υπογραφή της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου. Έτσι προχώρησε σε αναθεώρησή της και έστειλε νέο έγγραφο στις 14 ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα, ενώ το ίδιο θα πράξει και προς τους «Λεβαδειακό και Δόξα Δράμας ή όποιες άλλες ομάδες πάρουν τελικά άδεια και αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής στη Super League». Μοιραία λοιπόν, θα πρέπει να θεωρείται απολύτως βέβαιο πλέον ότι τα έξι παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής θα διεξαχθούν κανονικά και θα αναβληθούν μόνο τα δύο που επρόκειτο να συμμετάσχουν η Καβάλα και ο Ολυμπιακός Βόλου, με αντιπάλους τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ αντίστοιχα.

Επιμονή να γίνει η πρεμιέρα!

Ο Πατρίκ Κομνηνός είχε δηλώσει στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 πως η πρόθεση της διοργανώτριας αρχής είναι να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ ακόμα τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία εμπλοκή της ΕΕΑ για την διεξαγωγή των αγώνων. Οι κινήσεις της Λίγκας, όμως, δείχνουν το αντίθετο και παράλληλα αναδεικνύεται και η παράλογη εμμονή να μην γίνει αναβολή. Αρχικά παρουσιαζόταν σαν μονόδρομος η προβληματική έναρξη λόγω της ρήτρας με τη Nova. Όμως, η ΕΕΑ έλυσε τα χέρια στην Λίγκα καθώς από την στιγμή που η αναβολή δεν προερχόταν μετά από απόφαση ενός ποδοσφαιρικού οργάνου δεν υπήρχε και καμία υποχρέωση προς το συνδρομητικό κανάλι. Παρ’ όλα αυτά, η Σούπερ Λίγκα μέσα από την κίνηση να αλλάξει την προκήρυξη δείχνει πως μάλλον η Nova δεν ήταν ο μοναδικός λόγος που το πρωτάθλημα έπρεπε να ξεκινήσει πάση θυσία…

Αποσύρθηκαν η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός

Όπως ήταν αναμενόμενο από την σκληρή και συνάμμα πρωτόγνωρα αποφασιστική στάση που επέδειξε η διοργανώτρια αρχή με την απειλή του υποβιβασμού, από νωρίς πήραν την απόφαση να αποσύρουν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει , η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός. Οι δύο σύλλογοι στην εκδίκαση της προσφυγής τους στο Διαιτητικό Δικαστήριο (ζητούσαν υποβιβασμό μέσω κατάληψης 16ης θέσης για Ολυμπιακό Βόλου και Καβάλα, ώστε να παραμείνουν εκείνοι στη μεγάλη κατηγορία) ζήτησαν αναβολή, καθώς υπήρχε ένα νομικό λάθος στο δικόγραφο. Το αίτημά τους απορρίφθηκε και για το λόγο αυτό παραιτήθηκαν από το δικόγραφο, αλλά την άλλη εβδομάδα αναμένεται να επανέλθουν με προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο έχοντας κάνει την απαραίτητη διόρθωση.

Επιπλέον χρόνος για μεταγραφές

Για το «μεγάλο θαύμα» πάει η Δόξα έτσι όπως έχουν στενέψει τα χρονικά περιθώρια της προετοιμασίας. Ωστόσο από την ΕΠΟ αποφασίστηκε να δοθεί επιπλέον χρόνο έτσι ώστε να προχωρήσουν σε μεταγραφικές κινήσεις θα έχουν οι Δόξα Δράμας και Λεβαδειακός σε περίπτωση που λάβουν το «πράσινο φως» για συμμετοχή στη Super League. Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, θα δοθεί παράταση για τις ομάδες που θα αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής σε ανώτερη κατηγορία έτσι ώστε να μπορέσουν να κάνουν μεταγραφές. Το ίδιο θα γίνει βέβαια και για τους ποδοσφαιριστές που είναι ελεύθεροι εδώ και καιρό – κάτι που γίνεται τα τελευταία χρόνια – οι οποίοι θα έχουν δικαίωμα να βρουν ομάδα να συνεχίσουν την καριέρα τους ως τις 10 Σεπτεμβρίου. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι βάσει των αποφάσεων που έλαβε το διοικητικό της συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση:

1.Σε όσες ομάδες αποκτήσουν δικαίωμα ανόδου σε ανώτερη κατηγορία απ’ αυτήν που βρίσκονται τώρα, κατόπιν αποφάσεων των αρμόδιων ποδοσφαιρικών δικαιοδοτικών οργάνων, θα τους δοθεί επιπλέον χρόνος για την πραγματοποίηση μετεγγραφών.

2.Παρατείνεται έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2011 η μετεγγραφική περίοδος για τους άνεργους ποδοσφαιριστές».

Δεν εμφανίστηκαν Βάντερσον και Λεάντρο

Σε ότι αφορά την προετοιμασία της ομάδας, έγινε και πάλι διπλή προπόνηση. Οι Βάντερσον και Λεάντρο αντίθετα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ δεν ήρθαν στην Δράμα, κάτι που πιθανώς θα γίνει σήμερα, ενώ στο γήπεδο των Κουδουνιών εμφανίστηκαν δύο άλλοι συμπατριώτες τους που όμως δεν ικανοποίησαν. Αντίθετα πολύ καλές εντυπώσεις άφησε ο Ούγγρος μέσος Γκαμπόρ Έρος, ο οποίος στο παρελθόν αγωνίστηκε στους Πυρσό Γρεβενών, Ιωνικό και Πανθρακικό. Δυστυχώς για το έργο του Χαραλαμπίδη οι δοκιμές συνεχίζονται. Οι μάνατζερς εξακολουθούν να «βομβαρδίζουν» με ονόματα διαφόρων ποδοσφαιριστών αλλά το ρόστερ παραμένει ακόμη με πολλά κενά. Όσο για τους παίκτες του Βόλου και της Καβάλας που έμειναν ελεύθεροι, έχουν γίνει ανάρπαστοι από τις άλλες ομάδες και η Δόξα θα πρέπει να βιαστεί και να «πληρώσει « για να κλείσει κάποιον από τους πρωτοκλασάτους.

-Το πρωί οι παίκτες της Δόξας θα πάνε στο νοσοκομείο της Δράμας για αιματολογικές εξετάσεις.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

 

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.