Άνετη επικράτηση και πρωτιά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα
Για μια ακόμη φορά ο δραμινός εμποδιστής Κώστας Δουβαλίδης επιβεβαίωσε την κυριαρχία του στον Ελλαδικό χώρο. Ουσιαστικά και χωρίς αυτό να αποτελεί υπερβολή, ο Δουβαλίδης δεν έχει αντίπαλο στα Πανελλήνια πρωταθλήματα στο αγώνισμα του και κερδίζει τα τελευταία χρονιά χωρίς καν να απειλείται από κάποιο αντίπαλο.
Αυτό ακριβώς συνέβη το Σάββατο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.
Στον τελικό του αγωνίσματος του στα 110 μέτρα με εμπόδια, ο Κώστας είχε εύκολο έργο και πήρε την πρωτιά με επίδοση 13,50. Μια επίδοση που δεν ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του δραμινού πρωταθλητή που έχει τρέξει φέτος σε πολύ καλύτερους χρόνους.
Όπως εξήγησε στις δηλώσεις του όμως μετά το τέλος του αγώνα στην δημόσια τηλεόραση, ήταν αρκετά κουρασμένος από το πρόγραμμα προπόνησης που το έχει «φορτώσει» αυτή την περίοδο έτσι ώστε να είναι έτοιμος στο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς που είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα από τις 22 έως τις 30 Αυγούστου στο Πεκίνο.
Θυμίζουμε ότι ο Κώστας διατηρεί προπονητή του τον επίσης δραμινό Μπάμπη Ζρόλα με τον οποίο άλλωστε έχει ξεκινήσει τον αθλητισμό και ήταν ο άνθρωπος που τον ώθησε να ασχοληθεί με τα εμπόδια και συνέβαλε τα μέγιστα για να γίνει πρωταθλητής.
Κώστας Δουβαλίδης: « Επηρεάστηκα από την άκυρη εκκίνηση»
Στις δηλώσεις του μετά το τέλος της κούρσας και του χρυσού μεταλλίου, ο αθλητής του ΣΚΑ(σύλλογος κλασσικού αθλητισμού) Δράμας τόνισε:
«Κόλλησα στο βατήρα στο ξεκίνημα της κούρσας. Με επηρέασε αρκετά η άκυρη εκκίνηση στην κούρσα, κάτι που φάνηκε στα πρώτα εμπόδια. Το πανελλήνιο πρωτάθλημα δεν ήταν στόχος μου. Στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα, εκεί θέλω να φτάσω όσο το δυνατόν πιο κοντά στον τελικό. Το 13.33 που έκανα σε δύο αγώνες μέσα σε μια εβδομάδα και η σταθερότητα που έχω δείξει, μου επιτρέπουν να είμαι αισιόδοξος.”
Να σημειώσουμε ότι στην δεύτερη θέση πίσω από τον Δουβαλίδη στον τελικό των 110 μέτρων με εμπόδια ήταν ο Σαισανάς αθλητής του συλλόγου Ελευθέριος Βενιζέλος με επίδοση 14,09, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Καμπάνης του συλλόγου Κάμειρος 2009 με επίδοση 14,19.
Έδωσε βαθμούς στο σύλλογο του και στα 200 μέτρα
Ο Κώστας Δουβαλίδης, παρά την κούραση του Σαββάτου, αγωνίστηκε και στα 200 μέτρα για να δώσει περισσότερους βαθμούς στο σύνολο στον ΣΚΑ Δράμας τον σύλλογο του. Φυσικά τα κατάφερε περίφημα, φτάνοντας στο αργυρό μετάλλιο στα 200 μέτρα, πίσω μόνο από τον καλύτερο Έλληνα 200άρι τον Λυκούργο Τσάκωνα του συλλόγου Ελευθέριος Βενιζέλος που έτρεξε τον αγώνα χαλαρά σε 20,71. Ο Κώστας Δουβαλίδης παρότι δεν είναι το αγώνισμα του έκανε εξαιρετική κούρσα με χρόνο 21,36, ενώ το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 200 μέτρων πήρε ο Τριβιζάς του συλλόγου ΠΑΟ Θέρσιπος με χρόνο 21,51.
Πρωτιές στους άνδρες για Ελευθέριο Βενιζέλο και στις γυναίκες για Γλυφάδα
Στο σύνολο της βαθμολογίας τώρα στους άνδρες κυριάρχησε ο σύλλογος Ελευθέριος Βενιζέλος συγκεντρώνοντας 181 βαθμούς, ενώ 2ος ήταν ο Ολυμπιακός με 121 βαθμούς και 3η η ΑΕΚ με 100 βαθμούς.
Στις γυναίκες είχαμε πιο αμφίρροπη αναμέτρηση, με πρωτιά τελικά για τον σύλλογο του Γυμναστικού συλλόγου Γλυφάδας με 100 βαθμούς.
Το αργυρό μετάλλιο πήρε ο Γυμναστικός σύλλογος Κηφισιάς με 91,5 βαθμούς και το χάλκινο μετάλλιο η Γυμναστική Ένωση Ηρακλείου με 91 βαθμούς.
Οι διακρίσεις των άλλων αθλητών
Από μια νίκη για την Κατερίνα Στεφανίδη και τη Νικόλ Κυριακοπούλου είχαμε αυτό το Σαββατοκύριακο. Μετά την επικράτηση της Κυριακοπούλου στο Diamond League του Λονδίνου και την τρίτη θέση της Στεφανίδη, οι δύο πρωταγωνίστριες του επί κοντώ επέστρεψαν στην Αθήνα τα ξημερώματα για να αγωνιστούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η κόπωση δεν τις άφησε να πάνε ψηλά. Η Στεφανίδη αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας με 4,65μ, ύψος που πέρασε με την τρίτη προσπάθεια. Η Κυριακοπούλου κατετάγη στη δεύτερη θέση με 4,60μ και είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,70μ.
Την ίδια ώρα στο σκάμμα του μήκους ο Λούης Τσάτουμας έκανε το καλύτερο φετινό του άλμα, στα 8,09μ. Ο “αργυρός” πρωταθλητής Ευρώπης έκλεισε ουσιαστικά μια θέση στην ομάδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στο Πεκίνο (22-30/8), το όριο είναι 8,10μ, αλλά προς το παρόν είναι αμφίβολη η συμμετοχή του. Μετά από μια δύσκολη χρονιά με αρκετούς τραυματισμούς ο κάτοχος έντεκα πανελλήνιων νικών στο μήκος, θέλει να προστατεύσει τον εαυτό του ενόψει της ολυμπιακής χρονιάς που ακολουθεί.
Μακριά από καλούς χρόνους έμειναν ο Λυκούργος Τσάκωνας και η Μαρία Μπελιμπασάκη στα 200 μέτρα. Ο Τσάκωνας έκανε 20.71 δευτερόλεπτα και η Μπελιμπασάκη 23.12, επίδοση με την οποία ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ, αλλά ήθελε κάτι καλύτερο.
Ατομικό ρεκόρ πραγματοποίησε η Ηλιάνα Κοροσίδου στη σφυροβολία με 66,47μ, ενώ στη δισκοβολία επικράτησε ο Γιώργος Τρέμος με 57,96μ.
Καλές επιδόσεις είχαμε και την πρώτη ημέρα των αγώνων. Ένας από αυτούς ο Κώστας Φιλιππίδης, που μπορεί να μην κατάφερε να κάνει πανελλήνιο ρεκόρ, όμως, με άλμα στα 5,82 μ. βελτίωσε το δικό του ρεκόρ αγώνων (5,80 μ.).
Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στο επί κοντώ έκανε μια άκυρη προσπάθεια στα 5,42 μ. και συνέχισε δίχως λάθη στα 5,52 μ., 5,72 μ. και 5,82 μέτρα.
Στη συνέχεια ο Φιλιππίδης τοποθέτησε τον πήχη στα 5,92 μ., προκειμένου να πετύχει πανελλήνιο ρεκόρ, όμως, δεν τα κατάφερε.
Ο Μιχάλης Αναστασάκης δεν δυσκολεύτηκε στον τελικό της σφυροβολίας, στην πρώτη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ, να βελτιώσει το ατομικό του ρεκόρ.
Ο αθλητής του Αλέξανδρου Παπαδημητρίου βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ τρεις φορές, αφού αρχικά έστειλε τη σφύρα στα 72,95 μ., στη συνέχεια στα 73,23 μ. και έπειτα στα 72,99 μ., ενώ είχε άλλη μία έγκυρη βολή στα 68,78 μέτρα.
Εξαιρετικό ήταν το ζέσταμα του Λυκούργου Τσάκωνα για την κούρσα των 200 μ., καθώς επικράτησε στα 100 μ. με 10.27, επίδοση που αποτελεί ατομικό του ρεκόρ.
Ο Κώστας Μπανιώτης ήταν νικητής στο ύψος των Ανδρών με 2,24 μ. και χαμένα άλματα στα 2,29 μέτρα.
Η Χάιδω Αλεξούλη κατάφερε στο έκτο και τελευταίο άλμα της να προσγειωθεί στα 6,41 μ. και να κατακτήσει την πρώτη θέση στον τελικό του μήκους.
Η Ελισάβετ Πεσιρίδου προσπάθησε να κάνει την κούρσα που θα της έδινε μια επίδοση καλύτερη από το 13.27, που είναι το ατομικό της ρεκόρ, ωστόσο δεν τα κατάφερε.
Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου κατέλαβε την πρώτη θέση στο αγώνισμα με 13.37 και βελτίωσε το φετινό της ρεκόρ.
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στον ακοντισμό η Σοφία Υφαντίδου, που επικράτησε στον ακοντισμό με 56,54 μ. και έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Πεκίνου.
Η Αναστασία Μαρινάκου προσπάθησε να βελτιώσει στα 1.500 μ. το δικό της ρεκόρ νεανίδων, όμως, τελικά περιορίστηκε σε στην πρώτη θέση.
Ο Δημήτρης Μπαλταδούρος ήταν νικητής στο τριπλούν με άλμα στα 16,14 μ.
Στα 1.500 μ. ο Κώστας Νακόπουλος ήταν νικητής με 3.48.73, επίδοση κοντά στο φετινό του ρεκόρ.
Η Ειρήνη Βασιλείου επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κατέκτησε την πρώτη θέση στα 400 μ.
Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος, ο Μιχάλης Δαρδανελιώτης ήταν νικητής στα 400 μ. με 47.59, μπροστά από τον Δημήτρη Γράβαλο (48.26).
Ο Παναγιώτης Μπουζιάνης ήταν καλύτερος όλων στη σφαιροβολία των Ανδρών με 17,40 μ., ενώ στα 3.000 μ. στιπλ των Ανδρών ο Μίνο Όργκες με χαρακτηριστική ευκολία τερμάτισε πρώτος με 9.16.44.
Εξίσου εύκολη ήταν η επικράτησε και της Μαρίας Παρδαλού στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών με 10.39.74.
Τον τρίτο της αγώνα πάνω από τα 60 μ. έκανε στο ΟΑΚΑ η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου, που επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά φέτος, πως πλέον έχει σταθεροποιηθεί σε επιδόσεις υψηλού επιπέδου.
Η αθλήτρια της Βάσως Παναγιωτοπούλου ολοκλήρωσε τον αγώνα της με καλύτερη βολή στα 60,66 μ., από την 5η της προσπάθεια.