Στο τακτικό εβδομαδιαίο συμβούλιο του ΓΣ Δόξα, που θα γίνει αύριο Τετάρτη, ανάμεσα στα θέματα που θα εξεταστούν είναι αυτό της πρόσληψης του νέου προπονητή καθώς και του νέου γενικού αρχηγού της ομάδας, όπου αναμένεται να κάνει ευχάριστη αίσθηση το όνομα.
Ήδη από την ημέρα που ολοκληρώθηκε η συνεργασία με το Σπύρο Φιλίππου ξεκίνησε η διαδικασία της επιλογής του αντικαταστάτη του με κρούσεις σε αρκετά πρόσωπα, προτεινόμενα ή επιλεγμένα.
Αν και από την αρχή ακούστηκε έντονα το όνομα του Κυριακού Κετσιεμενίδη, η φήμη αφορούσε μάλλον τους ευσεβείς πόθους κάποιων.
Ωστόσο μετά από αρκετές ζυμώσεις που προηγήθηκαν, όλα δείχνουν ότι πιθανότατα πλέον αποτελεί την επικρατέστερη επιλογή.
Ο 43χρονος (21/1/79) προπονητής συγκεντρώνει τα κριτήρια επιλογής που έχουν μπει από την αρμόδια επιτροπή των μελών του δ.σ. της Δόξας για τη θέση του προπονητή, παρότι στο μεσοδιάστημα ακούστηκαν ποικίλα σχόλια σε ότι αφορά την περίπτωση του.
Η SportDrama.gr επικοινώνησε με τον Κυριάκο Κετσιεμενίδη θέτοντας του ερωτήματα που αφορούν τους προβληματισμούς φιλάθλων της ομάδας, ζητώντας του να δώσει τη δική του οπτική.
-Αμέσως μετά την αποχώρηση Φιλίππου ακούστηκε έντονα το όνομα Κετσιεμενίδης για τη θέση του αντικαταστάτη. Μάλιστα υπήρξε δημοσίευμα που ανέφερε για επαφή με τη διοίκηση της Δόξας πριν από έξι μήνες και μια κοντά στο Πάσχα, στοιχεία που αν ισχύουν αφήνουν περιθώρια για διάφορες εικασίες. Τελικά τι ισχύει;
«Υπήρχε μια επαφή. μια καλή σχέση με τους διοικούντες της Δόξας, γνωστή σε όλους καθώς έχω αγωνιστεί στο παρελθόν στο πρωτάθλημα της Δράμας, χωρίς όμως κάτι περισσότερο. Στα όρια του τυπικού. Και δεν υπήρχε λόγος για κάτι περισσότερο αφού η Δόξα είχε έναν αξιόλογο προπονητή που πέτυχε το στόχο του, τον σεβάστηκε και έμεινε μαζί του μέχρι το τέλος. Εγώ από την πλευρά μου σεβάστηκα την ομάδα που λίγο καιρό πριν είχα αναλάβει και δεν υπήρχε λόγος ή περίπτωση να την αφήσω.
Αυτά τα δημοσιεύματα θεωρώ ότι ανήκουν σε αυτά που λέμε …όμορφες καταστάσεις για να έχουμε να ασχολούμαστε. Ξεκάθαρα, εγώ ήμουν ελεύθερος όταν ξεκίνησα να μιλάω με τη διοίκηση της Δόξας που από την πλευρά της περίμενε πρώτα να ξεκαθαρίσει το θέμα του προπονητή της και μετά να μιλήσουμε σε ουσιαστική βάση. Όταν και οι δύο δεν είχαμε κάποια δέσμευση, τότε προχωρήσαμε σε μια πιο σοβαρή κουβέντα, καθώς μπορώ να πω με σιγουριά ότι είχαμε πολλά κοινά σημεία σε αυτά που αναζητούμε».
-Υπάρχει κόσμος που θεωρεί ότι δεν είναι σωστό να πάρεις προπονητή που υποβιβάστηκε η ομάδα που είχε. Ακόμη περισσότερο αν αυτός ο υποβιβασμός ήταν αιτία παραμονής για σένα καθώς αφήνει να αιωρούνται διάφορα…
«Καμία ομάδα και πολύ περισσότερο μια ομάδα σαν τη Δόξα δεν θα πήγαινε σε επιλογή προπονητή αν σε αυτόν δεν έβρισκε το κάτι παραπάνω, αυτό που ήθελε. Μπορεί στο τέλος, στις λεπτομέρειες ο Νέστος να έχασε την παραμονή αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι συνέβη κάτι το μεμπτό. Θεωρώ αστειότητα κάθε τέτοια υπόνοια. Πιστεύω ότι οι διοικούντες της Δόξας με γνωρίζουν, έχω δείξει έργο στις ομάδες που ήμουν, έπαιξα μέσα στη Δράμα και πιστεύω ότι αυτό που φάνηκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο είναι η αιτία που έφερε την προσέγγιση μου με την διοίκηση της Δόξας».
-Από το Νέστο έφυγες προτού ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της περιόδου, αφού εκκρεμούσε το παιχνίδι για το κύπελλο.
«Από το Νέστο έφυγα όταν έπρεπε. Αν είχε ή δεν είχε υποχρεώσεις με το κύπελλο, το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Ο Νέστος προσπάθησε να φορτώσει πράγματα μόνο στον προπονητή χωρίς να πάρει ευθύνες η διοίκηση και ηθικά εγώ δεν μπορούσα να μείνω στην ομάδα. Αντιμετώπιζα πολλά προβλήματα γιατί οι παίκτες είχαν θέματα με τη διοίκηση και εγώ έπρεπε να τους κρατάω εκεί «ζεστούς» κάτι που σήμαινε μεγάλη ψυχολογική φθορά για μένα. Ήταν η στιγμή που έπρεπε να φύγω ανεξάρτητα με το αν υπήρχε άλλη αγωνιστική υποχρέωση».
-Μέχρι τώρα η προπονητική σου καριέρα παρουσιάζει έργο στον Άρη Αβάτου, το Νέστο και τους μικρούς της Ξάνθης. Η Δόξα είναι ένα σαφώς πιο δύσκολο σωματείο με πολλαπλάσιες απαιτήσεις και πολύ μεγάλη πίεση που δεν είναι εύκολο για τον καθένα να ανταποκριθεί.
«Όταν έφυγα από το ‘Αβατο όπου έμεινα τρία χρόνια, έφυγα από εκεί σαν πετυχημένος έχοντας κατακτήσει ένα νταμπλ, δύο κύπελλα και μια πέμπτη θέση σαν νεοφώτιστη ομάδα στη Γ’ εθνική. Πήγα στο Νέστο όπου την προηγούμενη χρονιά είχε αλλάξει τέσσερεις προπονητές.
Πήγα πιστεύοντας στις δυνατότητες μου και γνωρίζοντας το ρίσκο που έπαιρνα και τελικά έμεινα δύο χρονιές κάνοντας πρωταθλητισμό. Η πίεση και στη Χρυσούπολη είναι σημαντική. Έχει κόσμο του ποδοσφαίρου που αγαπάει την ομάδα και έχει απαιτήσεις. Βέβαια, η πίεση στη Δόξα αναλογικά είναι τεράστια και το γνωρίζω πολύ καλά. Όμως δεν με φοβίζει. Πιστεύω ότι θα μου είναι διαχειρίσιμη και όπως πάντα κοιτάω να κάνω τη δουλειά μου σωστά».
-Εφόσον ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις και ξεκινήσει η συνεργασία Κετσιεμενίδη και Δόξας, ποιες είναι οι πρώτες κινήσεις που υπάρχουν στο πλάνο;
«Θεωρώ ότι πέρα από κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες που είναι ακόμη σε εκκρεμότητα, αυτό που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης. Από εκεί και πέρα ξεκινάμε με μια άμεση αξιολόγηση του υπάρχοντος υλικού. Κρατάμε ένα βασικό κορμό και στη συνέχεια πάνω σε αυτόν κάνουμε τις απαραίτητες προσθήκες ενισχύσεις. Παράλληλα στόχος μας είναι να παρακολουθούμε και να αναζητούμε ταλέντα από το νομό προκειμένου μέσα από αυτά να ενισχύσουμε το ρόστερ μας αξιοποιώντας τα. Ο νομός Δράμας πάντα είχε πολλά ταλέντα από τα οποία μπορεί να αντλήσει δυναμικό η ομάδα».
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ