Τελικά μετά την ισοπαλία –με τους Ακρίτες- ήρθε και η πρώτη ήττα. Μια χρονιά επικού χαρακτήρα στο κομμάτι των στατιστικών μπορεί να έχει καταχωρηθεί για τα ρεκόρ της όμως δεν ολοκληρώθηκε με το απόλυτο αήττητο όπως θα ήλπιζαν πολλοί.
Βέβαια το απόλυτο που χάθηκε αφορά τη δεύτερη φάση, αυτή των μπαράζ και το παιχνίδι στην Ξάνθη. Σε συνθήκες ποδοσφαιρικής γιορτής όπως ήταν το κλίμα μέσα στο γήπεδο της ακριτικής πόλης οι παίκτες της Δόξας δεν κατάφεραν να βγάλουν το γνωστό στον κόσμο τους αγωνιστικό πρόσωπο που διαθέτουν.
Αν θέλαμε να αξιολογήσουμε αυτή την εμφάνιση προσπαθώντας να φτάσουμε στα αίτια της ήττας τότε σε αυτά τα κριτήρια θα είχε περίοπτη θέση το πάθος και η ατυχία.
Μπορεί η στήριξη από τον δραμινό κόσμο να ήταν αριθμητικά μικρότερη σαν παρουσία σε σύγκριση με αυτή που απολάμβαναν οι γηπεδούχοι, ωστόσο ήταν τόσο ικανοποιητικά δυναμική που σίγουρα οι παίκτες της Δόξας δεν επηρεαστήκαν από την έδρα.
Η έδρα λειτούργησε ευεργετικά για τους γηπεδούχους που ολοφάνερα πήραν δύναμη και ώθηση από τη στήριξη του κόσμου τους.
Στη ροή του παιχνιδιού όλα κύλησαν μέσα σε φυσιολογικά πλαίσια και δεν υπήρξαν προβλήματα. Ένα σκηνικό στο ημίχρονο αφορούσε μόνο τις δύο πλευρές των οπαδών.
Το μπάσιμο στο παιχνίδι δεν ήταν αυτό για το οποίο φημίζεται η φετινή Δόξα. Αντίθετα οι γηπεδούχοι επανέλαβαν την τακτική τους να μπαίνουν αναζητώnτας το γρήγορο γκολ και το πέτυχαν. Μάλιστα αν ο Άγγελος Μπεζυρτζής και ο Άρης Ιορδανίδης δεν έκαναν τις επεμβάσεις τους σε δύο δύσκολες στιγμές το γκολ του Τορομανίδη στο 11’ ίσως να μην ήταν το πρώτο. Το νωθρό ξεκίνημα έδωσε στον αντίπαλο το προβάδισμα στο σκορ.
Στη συνέχεια ένα σουτ του Κόντου έξω από την περιοχή ήταν αρκετά εύκολη λεία για τον τερματοφύλακα Χατζηγιαννάκη ενώ από την άλλη πλευρά ο Μπεζυρτζής έκανε και πάλι το καθήκον του στο τετ α τετ με τον Αποστολίδη. Με λίγα λόγια μικρή επικινδυνότητα από τη μια και μεγαλύτερη από την άλλη.
Το δεύτερο γκολ στο 57’ ήρθε από τα έντεκα μέτρα όπου ο Λαζαρίδης εκτέλεσε καλά αλλά ήταν και τυχερός γιατί ο Μπεζυρτζής έπεσε σωστά αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στη γωνία για να προλάβει να σταματήσει την πορεία της μπάλας όπως έκανε στις προηγούμενες φάσεις. Αντίθετα άτυχος ήταν ο Κυριακίδης στη δική του ευκαιρία από την ίδια απόσταση.
Στη φάση της ολοφάνερης ανατροπής του ο Δημήτρη Κυριακίδης είχε το σθένος να πάρει αμέσως επάνω του το βάρος της εκτέλεσης, ωστόσο στάθηκε άτυχος στην επιλογή του τρόπου εκτέλεσης του δίνοντας τα περιθώρια στον αντίπαλο τερματοφύλακα να αντιληφθεί την πρόθεση του και να αποκρούσει. Μια άτυχη στιγμή που ήταν εξίσου καθοριστική για την τελική κατάληξη της αναμέτρησης.
Μένουμε στα κομβικά σημεία του παιχνιδιού καθώς από αυτά κρίνονται οι σημαντικές αναμετρήσεις. Η συνολική απόδοση μιας ομάδας μπορεί να είναι καλύτερη ή χειρότερη ωστόσο στη σπουδαιότητα ενός παιχνιδιού οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κρίνουν την τελική κατάληξη.
Όπως και να έχει η πρώτη φετινή ήττα είναι πλέον πίσω καθώς μπροστά είναι το τελευταίο και το σημαντικότερο παιχνίδι με τον Αετό Οφρυνίου που πλέον έχει εξασφαλίσει την άνοδο του.
Ο κόπος μιας χρονιάς κρίνεται και επιβραβεύεται από την εμφάνιση στο πιο σημαντικό φετινό ενενηντάλεπτο.
Μέσα στη «Φωλιά του Μαυραετού» οι παίκτες του Γιώργου Λάλα δεν έχουν άλλη επιλογή πέρα από τη νίκη. Το πρώτο στίγμα για το παιχνίδι και ίσως το πιο ξεκάθαρο το έδωσε για λογαριασμό των παικτών ο ίδιος ο αρχηγός. Ο Αλέξης Κόντος, ο φυσικός ηγέτης της φετινής Δόξας μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου στην Ξάνθη ήταν πολύ συγκεκριμένος:
«Την Κυριακή θα αφήσουμε την ψυχή μας μέσα στο γήπεδο για να πετύχουμε το στόχο μας. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα, θα κάνουμε ότι περνάει από τα πόδια μας για να πάρουμε τη νίκη για να ανεβούμε κατηγορία. Έχουμε τα ψυχικά αποθέματα και την ποιότητα και την ομάδα για να ανακάμψουμε και να κερδίσουμε το επόμενο παιχνίδι».
Το δυστύχημα είναι ότι λόγω της τιμωρίας η ομάδα θα αγωνιστεί χωρίς τη φυσική παρουσία του κόσμου της. Το σίγουρο είναι ότι νοητά και απομακρυσμένα θα έχει όλη την στήριξη και την αύρα των φιλάθλων της που θα είναι ο λόγος για τον οποίο οι παίκτες της θα κάνουν πράξη την υπόσχεση του αρχηγού.
Δ. Τς