Προβληματισμός από την αγωνιστική συμπεριφορά
Δεν έχει τελειωμό η …άδοξη απώλεια βαθμών της Δόξας, στο φετινό πρωτάθλημα. Το παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό είναι ακόμη μία τέτοια περίπτωση όπου οι «μαυραετοί» θα μπορούσαν με λίγο περισσότερη αποτελεσματικότητα αλλά και τύχη να είχαν κάτι περισσότερο από τον βαθμό της ισοπαλίας. Ωστόσο για άλλη μια φορά είδαν δύο πολύτιμους βαθμούς …να περνούν από μπροστά τους και να χάνονται.
Για άλλη μια φορά η απόδοση της ομάδας προβλημάτισε. Η εικόνα που παρουσιάστηκε, ήταν και πάλι …μία από τα ίδια. Βασικό γνώρισμα η αστάθεια. Μια εικόνα που δύσκολα εμπνέει την εμπιστοσύνη που θα ήθελε να νιώθει ο κόσμος βλέποντας το παιχνίδι των «μαυραετών».
Το χαρακτηριστικό γνώρισμα της αγωνιστικής παρουσίας των παικτών της Δόξας είναι ότι όσο δύσκολα βγάζουν το γκολ μπροστά παρότι δεν λείπουν οι ευκαιρίες , άλλο τόσο εύκολα το δέχονται πίσω. Μια εικόνα που προβληματίζει πλέον όλους. Από το τεχνικό τιμ και την διοίκηση μέχρι τον κόσμο της ομάδας. Και φυσικά και τους ίδιους τους παίκτες.
Μια εικόνα που έχει να κάνει με το έμψυχο υλικό της ομάδας και τον τρόπο διαχείρισης του. Είναι γεγονός ότι η Δόξα είναι η μοναδική ομάδα που συνεχίζει με το ίδιο υλικό από το καλοκαίρι και μάλιστα αντί για προσθήκες έχει αποχωρήσεις (Εν Ντουρ). Η μεταγραφική περίοδος του χειμώνα χάθηκε από το γνωστό διοικητικό πρόβλημα και έτσι πλέον η ομάδα είναι εκ των πραγμάτων , είναι υποχρεωμένη να πορευτεί μέχρι το τέλος με ότι διαθέτει. Μοιραία λοιπόν η διαχείριση της από τον Κώστα Βασιλακάκη θα έχει να κάνει με τα δεδομένα και τις συνθήκες που διαγράφονται σε κάθε περίπτωση, από τις τιμωρίες, τους τραυματισμούς και την ειδικότερη αγωνιστικότητα και απόδοση του κάθε παίκτη. Όσο και αν έχουν εντοπιστεί οι αδυναμίες της ομάδας εδώ και καιρό, οι εναλλακτικές λύσεις που υπάρχουν είναι πολύ λίγες και τα περιθώρια για βελτιώσεις ελάχιστα καθώς και η κόπωση έχει αρχίσει να αποτυπώνει τα σημάδια της. Βέβαια δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για απολογισμούς και απόδοση ευθυνών. Αυτό είναι κάτι που θα γίνει με το τέλος του πρωταθλήματος καθώς είναι μέσα στα πλάνα της διοίκησης του Θανάση Σάμιου και το μόνο που μπορεί να κάνει σε όλο αυτό το διάστημα που απομένει από πλευράς του μεγαλομετόχου είναι να διαχειριστεί την κατάσταση και να προσπαθήσει να την κρατήσει όσο το δυνατόν καλύτερα.
Ασταθέστατη άμυνα
Το μεγάλο πρόβλημα φυσικά εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στην άμυνα όπου υπάρχουν μεγάλες αδυναμίες και οι οποίες ευθύνονται για την τραγική στατιστική εικόνα που παρουσιάζει. Εύκολα γκολ από αντίπαλες προσπάθειες που τις περισσότερες φορές δεν χαρακτηρίζονται από υψηλό βαθμό επικινδυνότητας. Γκολ από το πουθενά… Από στημένες φάσεις και από λάθη που γίνονται με περισσή ευκολία. Ωστόσο ένα ελαφρυντικό που μπορεί να σημειωθεί, είναι ότι σχεδόν συνέχεια υπάρχουν απουσίες. Ωστόσο δεν έγινε και ο καλύτερος σχεδιασμός στην διάρκεια του καλοκαιρινού προγραμματισμού ενίσχυσης. Έτσι και πάλι θα πρέπει να γίνουν τα …κόλπα από την τεχνική ηγεσία, ώστε και πάλι στο δίδυμο των ψηλών (Πακάλτση -Σαμαρά)να καλυφθεί το κενό του Σαμαρά που και αυτή την αγωνιστική παραμένει τιμωρημένος.
Εξίσου προβληματική είναι και η ευχέρεια της ομάδας στην επίτευξη του γκολ. Οι φάσεις και οι κλασικές ευκαιρίες χάνονται σε ρυθμό που δημιουργεί… μελαγχολία. Και εκεί που θα έρχονταν η νίκη, έρχεται η ήττα και η ισοπαλία και μαζί τους μια ακατάσχετη απώλεια βαθμών.
Μεγάλη Τετάρτη με Καρδίτσα
Και με αυτά τα δεδομένα, ακολουθούν μέσα σε δέκα μέρες τρία παιχνίδια. Με Θρασύβουλο αυτή την Κυριακή στην Φυλή, με Ρόδο μέσα στην Δράμα και με Αναγέννηση μέσα στην Καρδίτσα την Μεγάλη Τετάρτη. Τρία παιχνίδια με τρεις ομάδες που όπως η Δόξα έχουν μεγάλη ανάγκη βαθμών και που όντας με την πλάτη στον τοίχο θα είναι δύσκολοι αντίπαλοι. Όσο και αν με μια πρώτη ματιά δείχνουν να μην είναι τόσο δύσκολα , όσο αυτά που προηγήθηκαν. Έτσι, πριν το παιχνίδι με τον Εθνικό στην Δράμα, προηγείται μια τριάδα αγώνων σε μικρό χρονικό διάστημα όπου από τα αποτελέσματα της θα εξαρτηθεί κατά πολύ και η υπόλοιπη φετινή πορεία. Μοιραία αυτό που έχει πλέον πρωτίστως ανάγκη η ομάδα είναι και πάλι ηρεμία και στήριξη από τον κόσμο της.
Δ.Τς