SportDrama
Προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά και επιστροφή στην Δράμα

Με μια τελευταία πρωινή προπόνηση τελειώνουν τα βάσανα των ποδοσφαιριστών της Δόξας καθώς ολοκληρώνεται το βασικό στάδιο της φετινής προετοιμασίας. Οι παίκτες των «μαυραετών» θα κάνουν μια προπόνηση στην οποία πέρα από το καθιερωμένο τρέξιμο θα ακολουθήσει ένα καλό τεστάρισμα από το τεχνικό επιτελείο ώστε να γίνει ένας συνολικός έλεγχος και να παρθούν κάποια πρώτα αποτελέσματα από την δουλειά που έγινε στις εγκαταστάσεις της Κουτσούφλιανης, τις δύο περίπου εβδομάδες της εκεί παραμονής τους. Το επιτελείο του Μιχάλη Γρηγορίου θα επιδοθεί στο δικό του κομμάτι δουλειάς, καθώς ο συνεχής έλεγχος και η δημιουργία της στατιστικής εικόνας που παρουσιάζει την ατομική πρόοδο του κάθε ποδοσφαιριστή, είναι ένας τομέας όπου δίνεται ιδιαίτερο βάρος.

Ο Δημήτρης Τσίτος, βοηθός τα τελευταία χρόνια του Μιχάλη Γρηγορίου είναι ο ειδήμονας των στατιστικών και ο άνθρωπος που θα κατευθύνει την διαδικασία. Το δυστύχημα στην περίπτωση Τσίτου για την Δόξα είναι ότι δεν θα παραμείνει στην ομάδα καθώς δεν ήταν δυνατόν να γίνει τελικά η μετάθεση του στην Δράμα και έτσι θα παραμείνει στην πρωτεύουσα. Ήδη έχει ληφθεί μέριμνα για το θέμα και η λύση ακούει στο όνομα του δραμινού γυμναστή Γιάννη Γεωργιάδη, που θα καλύπτει το πόστο της εκγύμνασης των παικτών, πάντα φυσικά σε συνεργασία με τον Δημήτρη Τσίτο.

-Μετά την πρωινή προπόνηση και τα τεστ η αποστολή –βάση του προγράμματος- θα αναχωρήσει για την επιστροφή της στην Δράμα. Όμως καθώς κάπου κοντά στην διαδρομή της βρίσκεται το πασίγνωστο μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την τόνωση του θρησκευτικού συναισθήματος των παικτών.

«Εκεί, όσοι επιθυμούν, θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας και να ανάψουν ένα κεράκι» είναι η φράση με την οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά στο γεγονός αυτό, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της η ΠΑΕ.

 

Ρεπό την Δευτέρα

Μετά από την τόσο επίπονη προσπάθεια, η επιβράβευση από πλευράς Γρηγορίου προς τους ποδοσφαιριστές του θα είναι ένα ρεπό για την Δευτέρα μαζί φυσικά με το υπόλοιπο της σημερινής μέρας καθώς η άφιξη στη Δράμα υπολογίζεται κάπου στο μεσημέρι.

Από την Τρίτη όμως τα κεφάλια …ξαναμπαίνουν μέσα, μιας και το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πάλι διπλές προπονήσεις. Και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι την επόμενη Τετάρτη (11/8) που θα γίνει το δεύτερο φιλικό της καλοκαιρινής περιόδου στο γήπεδο του Ακρίτα Ν. Κρώμνης (6.30μμ) με αντίπαλο τον Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών.

 

Νέο πρόσωπο ο Τιγγερίδης

Με έναν ποδοσφαιριστή παραπάνω κατεβαίνει από την Κουτσούφλιανη η αποστολή της Δόξας. Πρόκειται για τον νεαρό τερματοφύλακα Γιάννη Τεγγερίδη που αποκτήθηκε από την ΑΕ Αμπελοκήπων. Πρόκειται για ένα πολύ καλό ταλέντο ,με εξαιρετικά καλή σωματική διάπλαση ο οποίος παρουσιάστηκε την Τετάρτη και πήρε μέρος για πρώτη φορά σε προπόνηση στην πρωινή της Πέμπτης. Φυσικά καθώς ο υπεύθυνος για τους τερματοφύλακες Θόδωρος Κάντας έχει ήδη τέσσερεις στην διάθεση του (Καραβελίδη- Ουσουτζόγλου- Τοπαλίδης- Σουλογάννης), θα έχει πλέον και έναν πέμπτο –τον Τιγγερίδη- που όμως θα αγωνίζεται με την ομάδα των ΤΕΠ της Δόξας.

 

Ανοιχτά τα υπόλοιπα μεταγραφικά θέματα

Όπως είχαμε αναφέρει στο φύλλο της περασμένης Τετάρτης, υπάρχουν αυτή την στιγμή πέντε ονόματα νέων παικτώναπό ΑΕΚ και Ολυμπιακό, κάποιους από τους οποίους ενδιαφέρεται να τους εντάξει στο έμψυχο δυναμικό της. Το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι ταλαντούχοι πιτσιρικάδες δεν βρίσκουν θέση μέσα στο ρόστερ των «μεγάλων του κέντρου» προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ο Θανάσης Σάμιος. Ο πρόεδρος της Δόξας είναι αυτός που χειρίζεται αποκλειστικά τα συγκεκριμένα θέματα.

Αύριο το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Άρναρ Γκρέταρσον, τεχνικό σύμβουλο της ΑΕΚ, προκειμένου να δουν από κοινού την κατάληξη των περιπτώσεων του 22χρονου Γάλλος αμυντικού χαφ Ζοσέφ Αγκιριμπά και του συνομήλικου του κεντρικού αμυντικού Σπύρου Μαντετζίδη. Και οι δύο παίκτες ενδιαφέρουν την Δόξα. Στον αντίποδα οι εξελίξεις στον Ολυμπιακό με τον αποκλεισμό από την Μακάμπι και την απόλυση Λίνεν αποτέλεσαν –προς το παρών- τροχοπέδη για τις συζητήσεις σχετικά με την τριάδα Νικλησιώτης Σταμόγιαννου και Βασιλόγιαννη. Ωστόσο οι καλές σχέσεις Σάμιου- Μαρινάκη θα παίξουν καταλυτικό ρόλο για την τελική έκβαση της υπόθεσης.

Φυσικά και να ήταν εφικτό, η Δόξα δεν θα πάρει και τους πέντε. Ανάλογα με την πορεία των διαπραγματεύσεων θα γίνει η τελική επιλογή. Το πιο πιθανό είναι να αποκτηθεί ένας από την ΑΕΚ και άλλος ένας ίσως και δύο από τον Ολυμπιακό. Καταληκτική ημερομηνία δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει η πεποίθηση ότι τα δύο θέματα θα κλείσουν κοντά στο τελείωμα της επόμενης εβδομάδας. Χωρίς πάντα να αποκλείεται και μια έκπληξη … εκτός προγράμματος. Άλλωστε για τον πρόεδρο της Δόξας τα χρονικά περιθώρια να ελιχτεί και σε άλλες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών είναι ανοιχτά μέχρι το τέλος του μήνα. Όποτε γίνονται πολλά…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΙΑΡΑΣ

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.