SportDrama
Διαβάστε πρώτοι τα νέα των ομάδων του 1ου ομίλου, έγκυρα μέσα από τους 5 ανταποκριτές μας ανά νομό
ΣΕΡΡΕΣ (ανταπόκριση): Έτσι όπως είχαμε αφήσει τα πράγματα στη Νιγρίτα, έτσι ακριβώς παραμένουν και πλέον ακόμα και η συμμετοχή της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα επισφαλής.
Το πολύκροτο σίριαλ με την παραμονή ή όχι του 1ου σκόρερ πέρυσι Θόδωρου Αγγελακά στο Γάζωρο, έλαβε τέλος για το σύλλογο των Σερρών, καθώς ο 28χρονος φορ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο που του ετοίμασαν οι διοικούντες του Εθνικού. Αν και βρέθηκε στο στόχαστρο τόσο της Θήβας όσο και της Ηράκλειας, προτίμησε να φορέσει για 3η σερί χρονιά τη φανέλα του Γαζώρου και μαζί με το Γαϊδαρτζή να αποτελούν ένα ισχυρό επιθετικό δίδυμο. Αντιθέτως, παρελθόν αποτελεί ο νεαρός επιθετικός Θωμάς Χουρουζίδης που επέστρεψε μετά από μια διετία στον Οδυσσέα Αναγέννησης.
Μεταγραφικός οργασμός επικρατεί στις τάξεις του νεοφώτιστου Μέγα Αλέξανδρου Νέας Ζίχνης, μιας και το συγκρότημα του Μπάμπη Χρυσοστομίδη μέσα στην εβδομάδα που προηγήθηκε ανανέωσαν 8 ποδοσφαιριστές κι αποκτήθηκαν άλλοι 9!!! Αναλυτικά παίκτες για μία ακόμα σεζόν του Μέγα θα είναι οι: Παρασκευάς, Ανέμου, Θωμάς & Προκόπης Καλογιάννης, Βόγκλι, Κώττας, Δρακούλης και Κώστας Βαλιάνης, ενώ νέα αποκτήματα αποτελούν οι: Κόγιας (Νιγρίτα), Καρπασίτης (Νιγρίτα), Πεχλιβανίδης (Νιγρίτα), Κυριάκος (Γεφυρούδι), Ζαγκότας (Γεφυρούδι), Τσίκος (Ηράκλεια), Γιάννης Βαλιάνης (Ηράκλεια), Φιλιππίδης (Παμβλαχιακός) & Ρούμπος (Αιολικός).Η έναρξη της νέας χρονιάς έχει οριστεί για τις 26 του τρέχοντος.
ΔΡΑΜΑ (ανταπόκριση): Σε συνεχείς συζητήσεις με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους είναι στη Δόξα Πετρούσας, χωρίς όμως ωστόσο να βγαίνουν ονόματα προς τα έξω από πλευράς διοίκησης και του τεχνικού Θωμά Ματρακούκα. Ο προπονητής των «μαυραετών» είναι σε καθημερινή επαφή με τους παίκτες που θέλει να παραμείνουν στο έμψυχο δυναμικό της Δόξας και λογικά μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας (26 Ιουλίου) το ρόστερ θα έχει ολοκληρωθεί. «Τελειωμένη» πρέπει να θεωρείται η μεταγραφή του νεαρού Γεωργιάδη από τον ΠΑΟΠ Νέας Αμισού καθώς απομένουν μόνο οι υπογραφές. Αντιθέτως, παρελθόν αποτελούν οι Μακρυγιάννης (θέλει να συνεχίσει σε ομάδα της Θεσσαλονίκης καθώς θα πάει σε σχολή στην συμπρωτεύουσα), όπως κι ο Καψιμάνης (παρόμοια περίπτωση, αν και τίποτα δεν αποκλείεται μέχρι να είναι οριστικό). Τέλος, αλλαγή ρότας στο θέμα του Βραμέντσαλη και τη μεταπήδησή του στα ΤΕΠ της Ξάνθης και ίσως ο υψηλόσωμος νεαρός ποδοσφαιριστής να παραμείνει στο δυναμικό της Πετρούσας.
Στον Πανδραμαϊκό αυτά που διαβάσατε στη διπλανή σελίδα και στη συνέντευξη του Γιάννη Τσεβρετζή ισχύουν στο έπακρο. Οι ανανεώσεις είναι σε πρώτο πλάνο στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο και οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν…μαζικά! Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να βγει η ομάδα εκτός προπονητικού κέντρου στην περίοδο της προετοιμασίας, αλλά το θέμα που καίει κυριολεκτικά είναι το γηπεδικό: το Δημοτικό Στάδιο Δράμας που είναι η φυσική και ιστορική έδρα του Πανδραμαϊκού μετά τα έργα ανακατασκευής και ανακαίνισης εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου έχουν ολοκληρωθεί ωστόσο το πρόβλημα έγκειται στη μη παράδοση από τον εργολάβο στο Δήμο Δράμας. Οι άνθρωποι της διοίκησης του Πανδραμαϊκού όσο κι αν πιέζουν τους αρμόδιους απάντηση ξεκάθαρη δεν έχουν λάβει και δε θέλουν να ζήσουν για 2η σερί χρονιά σαν…τσιγγάνοι δηλώνοντας διαφορετικές έδρες μέσα στο νομό! Τα διαρκείας τέλος κυκλοφόρησαν μέσα στην εβδομάδα που μας πέρασε και στην τιμή τους περιλαμβάνεται και η συνδρομή του μέλους της ομάδας.
Όσον αφορά στην Προσοτσάνη, είχαμε δύο μεταγραφές και μία αποχώρηση μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα. Κάτοικος Προσοτσάνης με ελεύθερη μεταγραφή από τη Δόξα «Αντώνης Καστρινός» είναι ο 21χρονος μεσοεπιθετικός Βασίλης Γιάντσογλου που υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο την Τετάρτη. Μία μέρα αργότερα οι άνθρωποι των «κυανόλευκων» έδωσαν τα χέρια και με το Σταύρο Ούσιο, με τον 25χρονο τερματοφύλακα ουσιαστικά να επιστρέφει στην ομάδα μετά από απουσία 2 ετών (Θερμαϊκός & Νιγρίτα) και να έχει μάλιστα διπλό πόστο, καθώς θα είναι και ο υπεύθυνος της εκγύμνασης των τερματοφυλάκων της ομάδας. Αντιθέτως, παρελθόν αποτελεί μετά από μία σεζόν ο Κώστας Αυγητίδης. Τα διαρκείας της Προσοτσάνης κυκλοφόρησαν στα τέλη της εβδομάδας που πέρασε, ενώ οριστικοποιήθηκε η έναρξη της προετοιμασίας για τις 26 του μήνα, αν και οι πρώτες συγκεντρώσεις για ιατρικές εξετάσεις και εργομετρικά θα γίνουν από τις 21 Ιουλίου. Τέλος, τα πρώτα φιλικά έχουν ως εξής: Κουτσό-Προσοτσάνη (4 Αυγούστου), Προσοτσάνη-ΤΕΠ Δόξας Δράμας (11 Αυγούστου), Νέα Ζίχνη-Προσοτσάνη (28 Αυγούστου), Προσοτσάνη-Ελευθερούπολη (1 Σεπτεμβρίου) & Προσοτσάνη-Κρηνίδες (4 Αυγούστου).
ΚΑΒΑΛΑ (ανταπόκριση): Σεφτέ στις μεταγραφές για την Ελευθερούπολη που απέκτησε από τον 17χρονο αμυντικό Τάσο Καραγιαννίδη από τον Κεραυνό Ελευθερών και αποτελεί προσωπική επιλογή του τεχνικού Κώστα Βακιρτζή.
Μετά το κύμα φυγής αρκετών παικτών από το περσινό δυναμικό του Κεραυνού Κρηνίδων, η νέα διοίκηση έχει ως πρωταρχικό στόχο να φέρει αρκετούς νεαρούς παίκτες από τη γύρω περιοχή και στα πλαίσια αυτά ίσως επιστρέψουν πολλοί που μέχρι πρότινος αγωνίζονταν στη «θυγατρική» ομάδα των Αντιφιλίππων.
3η μεταγραφή για την ΑΕ Πιερέων, η οποία απέκτησε από τις Κρηνίδες τον 21χρονο Γιάννη Κούτρα, έχασε όμως τον τερματοφύλακα Ποντικό που επιστρέφει στην Αθήνα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του. Η προετοιμασία όπως μας ενημέρωσε ο τεχνικός της ΑΕΠ Νίκος Καραμπετάκης θα ξεκινήσει στις 19 Ιουλίου.
Τέλος, στο Νέστο Χρυσούπολης με την έναρξη της νέας χρονιάς να συμπίπτει με την ημερομηνία της ΑΕ Πιερέων, ακόμα ένας παίκτης αποτέλεσε παρελθόν από το σύλλογο. Πρόκειται για τον πολύπειρο ακραίο επιθετικό Ηλία Μιχελίδη (εκτός των άλλων έχει αγωνιστεί σε Δόξα, Καβάλα, Αιολικό, Λεωνίδιο κτλ), που με τα 18 του γκολ πέρυσι βοήθησε τα μέγιστα στην πορεία ανόδου του Νέστου. Οι αναζητήσεις των διοικούντων σε συνεργασία με τον τεχνικό Γιώργο Αβενίδη συνεχίζονται, με επίκεντρο την απόκτηση νεαρών παικτών.
ΞΑΝΘΗ (ανταπόκριση): Νέα διοίκηση είχαμε από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας στον Εχίνο Σπορ κι έτσι σιγά-σιγά τα θέματα της ομάδας άρχισαν να «τρέχουν». Ηγέτης του νέου σχήματος είναι ο Εργκιούλ Κουστσή, ο οποίος επαναδραστηριοποιείται στα κοινά του συλλόγου και έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την πρόσληψη προπονητή με τα ονόματα των Χρήστου Μαλαδένη, Βασίλη Χατζηαθανασίου και Γιώργου Χαλκίδη να έχουν προκριθεί, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται ίσως και σήμερα.
Στον Ορφέα Ξάνθης γίνονται καθημερινά δοκιμές νεαρών παικτών που θα προσπαθήσουν να πείσουν το τεχνικό δίδυμο Τηλαβερίδη-Κοντογιαννίδη για την αξία τους και να πάρουν θέση στο ρόστερ των «κιτρινόμαυρων». Οι περιπτώσεις των Κισά Ομέρ, Τουγιάλ Μουμίν Ογλού, Σταύρου Βασιλειάδη και Βασίλη Μαλαδένη παραμένουν ανοικτά ως προς την αποχώρησή τους από το σύλλογο καθώς τους παρακολουθούν εδώ και καιρό ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών.
Όσον αφορά στην ΑΕ Ποντίων Ευμοίρου μετά τις ανανεώσεις των Χατζηγεωργίου, Μπαϊρακταρίδη, Κωστάκη, Κανατζίδης, Σνιμσίκωφ, Αραβίδη, Σαμπρί, Αφών Ταχτσίδη, Μιχαηλίδη, Παπαδόπουλου, Βασιλειάδη και Καλαϊτζή, είχαμε και την 1η μεταγραφή αυτή του επιθετικού Ιγιαννίδη. Κοντά μάλιστα στους νεοφώτιστους βρίσκεται κι ο 1ο σκόρερ πέρυσι του Εχίνου με 11 γκολ, Δεσύλλας.
ΚΟΜΟΤΗΝΗ (ανταπόκριση): Παρελθόν από την Ελπίδα Σαπών αποτελούν εδώ και μέρες οι Παπατολίκας, Πανέτας, Φραγκούλης, Μάνταλος, ενώ οι Δραγανίδης (κάνει το μεταπτυχιακό του), Πατσαλής και Αθανασιάδης θα απαντήσουν τις επόμενες μέρες στις προτάσεις που τους έχει κάνει η διοίκηση του Χρήστου Μαυρόπουλου. Μέχρι στιγμής ανανέωσαν οι Τρίχας, Πασχαλίδης, Σαργιαννίδης και Λευκοβίτης. Επέστρεψε ο Μπινιχάκης από τα ΤΕΠ του Πανθρακικού, ενώ κοντά είναι κι ο Αρδαλής επίσης από τα ΤΕΠ των «πράσινων». Ο Τσέκος έχει προτάσεις από ομάδα της Γ’ Εθνικής κι αν δεν τελεσφορήσει η περίπτωσή του θα παραμείνει στις τάξεις της Ελπίδας, ενώ γίνονται συζητήσεις και με το Σάκη Δανίδη ώστε να ενταχθεί στην ομάδα της Ροδόπης. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 26 του μήνα ενώ τα πρώτα φιλικά που έχει κλείσει ο Βασίλης Χαριτόπουλος είναι τα εξής: Κουτσό-Σάπες (7 Αυγούστου), Σάπες-Σουφλί (18 Αυγούστου), Σουφλί-Σάπες (25 Αυγούστου) και Σάπες-Πετρούσα (21 Αυγούστου).
Ο νεοφώτιστος ΠΑΟΚ Κοσμίου απέκτησε το 19χρονο τερματοφύλακα Χρήστο Κρανιώτη από την ομάδα του Παπάγου (Α1 ΕΠΣ Αθηνών), με το ρόστερ αυτή τη χρονική στιγμή να απαριθμεί 13 ποδοσφαιριστής και μέλημα των ανθρώπων του Κοσμίου είναι να δουλέψουν με 26 συνολικά, όπερ σημαίνει πως θα κινηθούν γι άλλους τόσους στο μεταγραφικό παζάρι. Η προετοιμασία κι εδώ θα ξεκινήσει στις 26 Ιουλίου, ενώ ήδη τέθηκαν σε κυκλοφορία τα εισιτήρια διαρκείας.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (ανταπόκριση): Στάσιμο παραμένει στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης το θέμα της απόκτησης του Βασίλη Γεωργαντζόπουλου από την ΑΕ Καππαδοκών, καθώς όλη την εβδομάδα που προηγήθηκε οι δύο πλευρές δε βρήκαν σημείο επαφής για πιθανή συνεργασία. Προβλήματα προέκυψαν και με τις περιπτώσεις τριών ανανεώσεων και συγκεκριμένα των Μπίτσιου, Καρακαλή και Βενετίδη, οι οποίοι φέρονται να έχουν προτάσεις από ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος και να μη δέχονται να παραμείνουν στον Εθνικό και τη νέα σεζόν. Τα εισιτήρια διαρκείας κυκλοφόρησαν την Πέμπτη 8 Ιουλίου και τιμώνται προς 50 €.
Ανανέωσε το βασικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο στον Έβρο Σουφλίου κι έτσι οι Βουραζέρης και Τσαπάνης παραμένουν στο συγκρότημα του Χρήστου Χριστούδη. Μάλιστα οι «ακρίτες» είναι πολύ κοντά ώστε να κρατήσουν γι άλλη μια σεζόν στις τάξεις του το Μιχάλη Φλώρο και πλέον το μόνο που τους καίει να είναι το θέμα των «μικρών» ειδικότερα μετά την αλλαγή πλεύσης σ’ αυτό το θέμα της ΕΠΟ. Οριστικά η προετοιμασία θα διεξαχθεί στο Σουφλί και θα ξεκινήσει στις 26 Ιουλίου, ενώ τα πρώτα φιλικά έχουν ήδη ανακοινωθεί και είναι αυτά μεταξύ: Σουφλί-Κόσμιο (8 Αυγούστου), Κόσμιο-Σουφλί (11 Αυγούστου), Σάπες-Σουφλί (18 Αυγούστου) & Σουφλί-Σάπες (25 Αυγούστου).

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.