SportDrama
ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ Β’ ΓΥΡΟΥ
Στα μισά του δρόμου βρίσκονται οι ομάδες του 1ου ομίλου στη Δ’ Εθνική κατηγορία και πλέον από την Κυριακή το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία. Οι στόχοι καλώς ή κακώς και για τις τρεις εκπροσώπους μας είναι κοινοί: η σωτηρία! Η Προσοτσάνη, που ξεκίνησε για άνοδο βλέπει το β’ μισό του μαραθωνίου να μετατρέπεται σε «νυν υπέρ πάντων αγώνα» για την επιβίωση, πληρώνοντας τα πολλά εντός έδρας στραβοπατήματα, με αποκορύφωμα το βαρύ 0-5 από την ΑΕ Πιερέων την περασμένη Κυριακή. Το Καλαμπάκι, αν μη τι άλλο αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία ο Βασίλης Ταβλαρίδης και μόνο το γεγονός πως βρίσκεται πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού του δίνει φτερά για τη συνέχεια. Η Πετρούσα, ευρισκόμενη στη ζώνη του υποβιβασμού με ένα ματς λιγότερο (παίζει την Τετάρτη στο Σουφλί στο εξ αναβολής) ξέρει πως κάθε παιχνίδι από δω και στο εξής είναι εξίσου σημαντικό για την ύπαρξη της ομάδας και τη νέα χρονιά στο Περιφερειακό.
Τα αγωνιστικά νέα των ομάδων μας:
Η προετοιμασία ενόψει των αγώνων της Κυριακής μόλις ολοκληρώθηκε και πρώτοι εσείς οι αναγνώστες της “Sport της Δράμας” διαβάζετε τα τελευταία νέα της Προσοτσάνης, του Καλαμπακίου και της Πετρούσας.
Προσοτσάνη: με μοναδικό ερωτηματικό τον άρρωστο Ράπτη και επανακάμψαντες τους τιμωρημένους Μουσμουλίδη και Σαββίδη οι «κυανόλευκοι» θα υποδεχτούν την Κυριακή στο «Γεώργιος Μακρής» την Ελευθερούπολη. Άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης δεν υπάρχει στο μυαλό του Γιώργου Γεωργιάδη και των παικτών του. Στον α’ γύρο, με δύο γκολ του μόνιμα απόντα Κερασίδη η Προσοτσάνη είχε μπει με το δεξί στο πρωτάθλημα (0-2).
Καλαμπάκι: με μόλις μία ήττα στα τελευταία 8 ματς οι «βιολετί» θα εκδράμουν στη δύσκολη έδρα των Σαπών, έχοντας να αντιμετωπίσουν την τοπική Ελπίδα που βρίσκεται μόλις ένα βαθμός πάνω τους στη βαθμολογία. Ο τεχνικός του Καλαμπακίου Βασίλης Ταβλαρίδης, έχει ως μοναδικό πρόβλημα την απουσία του τιμωρημένου Καρυπίδη, ενώ αντιθέτως επιστρέφει ο Καπετανκωνσταντής που μπήκε σε φουλ ρυθμούς σήμερα και υπολογίζεται κανονικά. Στα μεταγραφικά τα τυπικά απομένουν για τη μετακίνηση του Ψηλού (πρώην Αίγειρος & Σάπες), ενώ δυσκολίες υπάρχουν στην περίπτωση Ούσιου, ο οποίος ακόμα δεν μπορεί να μείνει ελεύθερος από τη Νιγρίτα. Στον α’ γύρο οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς γκολ (0-0).
Πετρούσα: «εξάποντο» χαρακτηρίζεται το παιχνίδι στις γειτονικές Κρηνίδες. «Μαυραετοί» και «κυανόλευκοι» βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και ο νικητής θα βλέπει το μέλλον του στην κατηγορία κάπως πιο ευοίωνο. Η ομάδα του Μιχάλη Ηλιάδη ψάχνει τη νίκη για να ρεφάρει το εντός έδρας άτυχο αποτέλεσμα του α’ γύρου (0-1), ώστε σε περίπτωση ισοβαθμίας να μην υπολείπεται των Κρηνίδων. Πολλά τα αγωνιστικά προβλήματα ωστόσο, τα οποία επικεντρώνονται στη θέση Νο «1», με τους δύο βασικούς πορτιέρο Μαδεμλή (θλάση στα πλευρά) και Καψιμάνη (στρατευμένος) να απουσιάζουν. Κάτω από τα γκολπόστ για 2η σερί αγωνιστική θα καθίσει ο Κύρκος. Από κει και πέρα δεν υπολογίζεται ο τραυματίας Σαμαράς (διάστρεμμα), ενώ ερωτηματικά εγείρονται για την αγωνιστική ετοιμότητα των Γερογιάννη (τράβηγμα στο δικέφαλο) και Παπαθεοδώρου (ενοχλήσεις στους προσαγωγούς) και η συμμετοχή τους θα κριθεί την ύστατη κυριολεκτικά στιγμή.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.