SportDrama
Δ’ ΕΘΝΙΚΗ
Πάνοπλες θα παραταχθούν στα ιδιαίτερα κρίσιμα παιχνίδια της αυριανής μέρας Προσοτσάνη και Πετρούσα, απέναντι σε Κρηνίδες εντός κι ο Ορφέα Ξάνθης εκτός έδρας. Οι δύο συνδημότισσες είναι άλλωστε οι μοναδικές εκπρόσωποί μας που αγωνίζονται στα πλαίσια της 27ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου, καθώς το Καλαμπάκι κερδίζει άνευ αγώνα τους τρεις βαθμούς από τον Ίασμο και συνεχίζει να ελπίζει έστω και μαθηματικά.

Ισόβαθμες στους 36 είναι Προσοτσάνη και Πετρούσα (1η αναφέρεται η Προσοτσάνη λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους ματς) και ξέρουν ότι με πιθανή νίκη αύριο κάνουν ίσως το πιο αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία.

Οι αντίπαλοί τους πάντως δεν είναι…αδιάφοροι, κάθε άλλο: οι Κρηνίδες βρίσκονται πάνω κάτω στην ίδια μοίρα με τις ομάδες μας (αν και θεωρητικά έχουν σίγουρους άλλους 6 πόντους απέναντι σε Γεφυρούδι & Ίασμο), ενώ ο Ορφέας Ξάνθης θέλει να παραμείνει στο κατόπι τόσο του Σουφλίου, όσο και της Ηράκλειας στη μάχη της κορυφής.

 

5 επιστροφές και μία απουσία στην Προσοτσάνη!

Συνηθισμένη εδώ και πολύ καιρό η τεχνική ηγεσία των «κυανόλευκων» να ζει με τα προβλήματα, είδε από την αρχή της εβδομάδας που διανύουμε να σβήνονται ένα-ένα τα ονόματα από το απουσιολόγιο, κυρίως λόγω καρτών. Αν εξαιρέσουμε τον Αυγητίδη που θα απουσιάσει καθώς στον Εχίνο συμπλήρωσε 4 κίτρινες κάρτες, από την ίδια λίστα βγήκαν οι Ράπτης (εξέτισε ποινή 4ων αγωνιστικών), Παλτζίδης, Φερφέρης και Χατζηγεωργιάδης. Αν στους παραπάνω τέσσερεις προσθέσουμε και τον στρατευμένο Ουζούνη, που έλειψε λόγω υποχρεώσεων από το πιο πρόσφατο ματς της Προσοτσάνης, τότε το ρεπορτάζ κάνει λόγο για 5 επιστροφές και μόλις μία απουσία. Ο ευχάριστος πονοκέφαλος κάνει το Στράτο Κονταξή και τους άμεσους συνεργάτες του να καλεί όλους τους ετοιμοπόλεμους παίκτες του αύριο στις 15:30 στο «Γεώργιος Μακρής» εκεί όπου και θα ανακοινωθεί πρωτίστως η 18μελής αποστολής και εν συνεχεία οι «11» που θα ξεκινήσουν το ματς. Ο κόσμος αναμένεται να είναι πολύς στο δημοτικό γήπεδο της δραμινής κωμόπολης και το ντέρμπι των φορμαρισμένων αντιπάλων σίγουρα θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Διαιτητής: Μηλιάδης (Μακεδονίας).

Αρχηγού παρόντος η Πετρούσα!

Πιο δύσκολο σίγουρα είναι το έργο της Πετρούσας που ταξιδεύει στην Ξάνθη για βαθμό ή βαθμούς απέναντι σε μια ομάδα που θεωρητικά έχει ακόμα βλέψεις ανόδου. Με οδηγό ωστόσο το πρόσφατο «διπλό» στην έδρα της μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο αήττητης Ηράκλειας και την επιστροφή του εμβληματικού αρχηγού Δημήτρη Κότιου (εξέτισε ποινή δύο αγωνιστικών), όλα είναι πιθανά όπως δηλώνουν υψηλά επίσημα χείλη από το στρατόπεδο των «μαυραετών». Ελλείψει μάλιστα άλλων απουσιών, ο Μιχάλης Ηλιάδης μπορεί να καταστρώσει τα πλάνα του έχοντας στη διάθεσή του όλα τα όπλα του, με απώτερο στόχο πρωτίστως την ισοπαλία, ακόμα και το τρίποντο. Η Πετρούσα δε θα αγωνιστεί σίγουρα μόνη της στο Δημοτικό γήπεδο της Ξάνθης, αφού περίπου 100 φίλαθλοι των «μαυραετών» αναμένεται να το κάνουν έδρα τους και να σταθούν ως ο «12ος» παίκτης στο πλευρό των «έντεκα» που θα χρησιμοποιήσει ο τεχνικός της ομάδας. Διαιτητής: Λιαχούδης (Μακεδονίας).

Όλα τα ματς της 27ης αγωνιστικής (όπως κι αυτά μέχρι το φινάλε) ξεκινούν στις 5μ.μ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.