SportDrama
ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 1-0 (Τελικός κυπέλλου ΕΠΣ Δράμας)
Ο νέος – απόλυτος – βασιλιάς στο ποδοσφαιρικού γίγνεσθαι στο νομό για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 είναι ο Πανδραμαϊκός. Οι «ερυθρόλευκοι» της Δράμας επικράτησαν πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ (1-0) της ΑΕ Καλαμπακίου στον τελικό που διεξήχθη στο γήπεδο Φωτολίβους και μετά τη βέβαια κατάκτηση και του πρωταθλήματος – άσχετα αν το Σάββατο ξεκινούν τα play off – έβαλαν στην τροπαιοθήκη τους και το 2ο τη τάξει κύπελλο της χρόνιας. Ο Πανδραμαϊκός πέτυχε ότι είχε κάνει πέρυσι τέτοιο καιρό ο σημερινός του αντίπαλος, δηλαδή το νταμπλ στη Δράμα και θα είναι ο εκπρόσωπός μας στο κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδας που θα ξεκινήσει περί τα τέλη Μαρτίου.
Παρουσία περίπου 200 φιλάθλων σε έναν πολύ καλό αγωνιστικό χώρο και με καιρικές συνθήκες ιδανικές για ποδόσφαιρο οι τυπικά γηπεδούχοι του Γιάννη Τσεβρετζή μπήκαν πιο δυνατά στο χορτάρι κι έδειξαν από την αρχή πόσο ήθελαν αυτό το κύπελλο. Η πίεση προς τα καρέ του Λαμπρινουδάκη όσο περνούσε η ώρα όλο κι αυξανόταν, εν αντιθέσει με τους παίκτες του Μπάμπη Ζεκερίδη που ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό και έδειχναν «λίγοι» για τη σημασία ενός τέτοιου ματς.
Οι ευκαιρίες που καταγράψαμε στο α’ μέρος είχαν μόνο «ερυθρόλευκο» χρώμα και τον τερματοφύλακα του Καλαμπακίου να κρατάει μόνος του την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι και τη διεκδίκηση του τροπαίου, πλην της περίπτωσης του γκολ στο 41ο λεπτό. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με χρονική σειρά:
Στο 7ο λεπτό ο Υψηλός σέντραρε από αριστερά με τον Τουρφαντίδη να κερδίζει την κεφαλιά, αναγκάζοντας το Λαμπρινουδάκη να αποσοβήσει το γκολ προ της γραμμής τέρματός του.
Πολύ αργότερα και συγκεκριμένα στο 32ο, ακυρώνεται γκολ του Ευθυμιάδη με το κεφάλι έπειτα από παράλληλη σέντρα του Κασάπη από τον α’ βοηθό.pandramaikos_kalamapki_24
Στο 35ο λεπτό πάλι ο Κασάπης πλαγιοκοπεί την άμυνα της ΑΕΚ, σεντράρει με ακρίβεια για το κεφάλι του Μαρκόπουλου, αλλά και πάλι ο Λαμπρινουδάκης λέει «όχι» με φοβερή εκτίναξη!
Τρία λεπτά αργότερα ο Κασάπης προσπάθησε με εκτέλεση φάουλ να φανεί απειλητικός, δε βρίσκει όμως στόχο στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ, δίπλα στο δεξί δοκάρι.
Η μία και μοναδική φορά που ο Λαμπρινουδάκης νικήθηκε ήταν αυτή του 41ου λεπτού: σε φάση διαρκείας στα καρέ του Καλαμπακίου ο Υψηλός με προβολή έπειτα από λάθος του Ασλαμαζίδη τροφοδοτεί τον Τουρφαντίδη, σε 1ο χρόνο ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ αποκρούει, η μπάλα όμως στρώνεται εκ νέου στα πόδια του δοξατιανού χαφ και με πλασέ σε κενή εστία πετυχαίνει το γκολ που έκρινε τελικά και τη συνάντηση.pandramaikos_kalamapki_25
Στις αρχές της επανάληψης η οποία σε γενικές γραμμές ήταν πιο ισορροπημένη, με λιγότερες ωστόσο φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, έκανε αισθητή την παρουσία του το Καλαμπάκι. Στο 50ό λεπτό ο Καπετανκωνσταντής επιχείρησε από αριστερά σέντρα-σουτ, ο Καρακούσης δύσκολα απέκρουσε την μπάλα, η οποία έφτασε στον Τζιβανάκη με τον τελευταίο από πλάγια θέση να τη στέλνει αιφνιδιασμένος άουτ.
Στο 63ο ο Υψηλός – εκ των κορυφαίων του Πανδραμαϊκού – βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με το Λαμπρινουδάκη, πλάσαρε για να αποκρούσει ο νεαρός τερματοφύλακας, η μπάλα έφτασε στο Μαρκόπουλο όμως το νέο πλασέ αποκρούστηκε προς της γραμμής τέρματος από τον Κώστα Μαριάδη.pandramaikos_kalamapki_28
Στην τελευταία καλή στιγμή του παιχνιδιού ο Υψηλός στο 88ο απέναντι στο Λαμπρινουδάκη πλάσαρε άουτ, με το 1-0 να παραμένει μέχρι και το 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου με τη λήξη του τελικού βρήκε του παίκτες, προπονητές και παράγοντες του Πανδραμαϊκού να γίνονται ένα «κουβάρι» πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τροπαίου.
Τον αγώνα διαιτήτευσε με απόλυτη επιτυχία ο κ. Κοτσάνης (Βάντσης & Χαραλαμπίδης οι βοηθοί του) από το ΣΔΠ Δράμας, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο κ. Ζουρνατζής.
ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ ΑΟ (Γιάννης Τσεβρετζής): Καρακούσης, Γεωργιτσόπουλος, Πιστικός, Ρέντος, Ευθυμιάδης, Άντζας, Τουρφαντίδης, Υψηλός (91ο Πέτρου), Μαρκόπουλος (77ο Βασιλακάκης), Κασάπης, Μοσχίδης (82ο Μούτσιος).
ΑΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ (Μπάμπης Ζεκερίδης): Λαμπρινουδάκης, Ασλαμαζίδης, Παπακωνσταντίνου, Κώστας Μαριάδης (80ό Παντής), Ψηλός, Καρυπίδης, Τζιβανάκης, Τσόχας, Καπετανκωνσταντής, Κωταΐδης (65ο Πασκαλίδης), Γρηγοριάδης (38ο Καπακτσόγλου).
Τον αγώνα μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο πρόεδρος της ΕΣΠ Δράμας κ. Θόδωρος Φωτίου – ο οποίος έκανε και την απονομή – και ο γενικός αρχηγός της Δόξας Δράμας κ. Αντώνης Κασδοβασίλης, ενώ ένα διαφορετικό χρώμα μεταξύ των 200 περίπου φιλάθλων έδωσαν τα παιδιά της ακαδημίας του Πανδραμαϊκούpandramaikos_kalamapki_32pandramaikos_kalamapki_35pandramaikos_kalamapki_38pandramaikos_kalamapki_46.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.