SportDrama
Την τρίτη του συνεχόμενη νίκη σημείωσε ο Κολοσσός Ρόδου που παρέμεινε αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα εις βάρος του ΚΑΟΔ. Οι Ροδίτες συνέχισαν την πορεία τους όπως ακριβώς θα ήθελαν και δεν έριξαν στον κάλαθο των αχρήστων την μεγάλη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής εις βάρος του Άρη στο Αλεξάνδρειο. Κορυφαίος για την ομάδα του Βασίλη Φραγκιά ήταν και πάλι ο συνήθης ύποπτος Τσάμης που μέτρησε 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Για τον ΚΑΟΔ, που δεν κατάφερε ούτε στην τρίτη του απόπειρα να γευθεί τη χαρά της νίκης, έλαμψε ο ώριμος σαν το παλιό, καλό κρασί Χαραλαμπίδης που μέτρησε 23 πόντους, 3 ριμπάουντ και ισάριθμα κλεψίματα.
Το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκεια του, με τον ΚΑΟΔ να είναι εκείνος που στα μέσα της α’ περιόδου κατάφερε να χτίσει μια μικρή διαφορά, στηριζόμενος στο περιφερειακό του σουτ. Η ομάδα της Δράμας βρέθηκε μπροστά με 15-20 στο 7′, με το κοντέρ να γράφει 5/6 τρίποντα, αλλά μια τελική αντεπίθεση των Ροδίων μείωσε τη διαφορά στο καλάθι.
Στο β’ δεκάλεπτο η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη είχε τα ηνία του ρυθμού, αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας. Η απόσταση των 4 πόντων καλύφθηκε άμεσα από τον Κολοσσό που όπως και στην προηγούμενη περίοδο χτύπησε στο τέλος, με τον Τσάμη να ευστοχεί σε τρίποντο και να βάζει μπροστά την ομάδα του στο ημίχρονο (39-38).
Στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, όπως είναι λογικό, μίλησαν οι προσωπικότητες των δύο ομάδων. Για τον ΚΑΟΔ όταν έδειχνε να “κολλάει” ήταν εκεί ο Χαραλαμπίδης που σκόραρε ακατάπαυστα, ενώ για τον Κολοσσό ξεχώριζαν οι Τσάμης και Χαρίσης. Μάλιστα, οι “εφεδρείες¨του Λιακόπουλου από τη μια, και του Φλάουερς από την άλλη πλευρά έδωσαν μια έξτρα ομορφιά στο παιχνίδι με τις δύο ομάδες να βρίσκονται κοντά και στη λήξη του γ’ δεκαλέπτου (59-56).
Όλο λοιπόν το παιχνίδι κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Κολοσσό να είναι εκείνος που πάτησε γκάζι και εξασφάλισε μια σοβαρή διαφορά που του έδωσε τελικά και τη νίκη. Ο Ασημακόπουλος έκανε αισθητή την παρουσία του με 7 συνεχόμενους πόντους και απλοποίησε τη διαδικασία (68-58 στο 35′), με τον Τσάμη να στέκεται επάξια δίπλα του και να προσθέτει το δικό του λιθαράκι.
Ο ΚΑΟΔ δεν παράτησε εύκολα το παιχνίδι, μείωσε στον πόντο με τον εξαιρετικό Χαραλαμπίδη(73-72 στο 39′), αλλά οι Ροδίτες κατέκτησαν τη νίκη με δραματικό τρόπο χάρη στην ψυχραιμία τους από τη γραμμή της φιλανθρωπίας.
Διαιτητές: Σχινάς – Μάνος – Ψαριανός.
Τα δεκάλεπτα: 20-22, 39-38, 59-56, 77-73.
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Φραγκιάς): Λιακόπουλος 10, Καλαϊτζής 5 (1), Πάνος 4, Γεωργαλής 4, Ασημακόπουλος 9 (1), Μπόικιν 9 (1), Χαρίσης 10, Τσάμης 19 (3), Χόπσον 4.
ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Σάντερς 8 (2), Καρύδας 11 (1), Χαραλαμπίδης 23 (3), Αθηναίου 3 (1), Μίτσελ 5, Χουμάς, Κιτσούλης 4, Τσέρανιτς 5, Ζάρας, Φλάουερς 11 (1), Κακαρούδης 3 (1), Μπένας.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.