Στην τρίτη εβδομάδα βρίσκεται πλέον η προετοιμασία των “μαυραετών” και σίγουρα το πλάνο του Γιώργου Αγγελίδη έχει αρκετές διορθώσεις που είναι αποτελέσματα των πρώτων συμπερασμάτων που έδωσε το δυνατό φιλικό με τον ΠΑΟΚ Β’.
Χρήσιμα συμπεράσματα που δημιούργησε η επιλογή του τεχνικού της Δόξας να ξεκινήσει με ένα δυνατό crash test την αξιολόγηση της δουλειάς που έκαναν ατομικά οι παίκτες του και σε συνολικό επίπεδο η ομάδα σε αυτές τις δύο πρώτες εβδομάδες.
Το σκεπτικό των δύο ενδεκάδων και των δύο μικρών σε διάρκεια ημιχρόνων ήταν μια πολύ πετυχημένη έμπνευση και λειτούργησε σαν ακτινοσκόπειο για το σύνολο των παικτών που αγωνίστηκαν.
Στα δύο πρώτα τριαντάλεπτα έπαιξαν οι παίκτες που λογίζονταν πιο κοντά στο αρχικό σχήμα αν το πρωτάθλημα ξεκινούσε την προσεχή Κυριακή. Όλοι τους πήγαν θαυμάσια. Από αυτό βγαίνει σίγουρα η εκτίμηση ότι το στήσιμο και η επάνδρωση της ομάδας είναι σε πολύ καλό δρόμο.
Απέναντι στον ποιοτικό αντίπαλο η απόδοση τους έδωσε συμπεράσματα που στους καλοπροαίρετους κριτές περιείχαν αισιοδοξία ενώ στους πιο δυσκολόπιστους λιγότερη επιφυλακτικότητα από το συνηθισμένο.
Στη συνέχεια, από το …δοκιμαστήριο πέρασαν οι υπόλοιποι και κατά βάση οι πιο νεαροί. Επειδή ούτε το 1-0 της πρώτης ενδεκάδας έχει την παραμικρή σημασία, το ίδιο χωρίς σημασία είναι και το 0-5 της συνέχειας.
Είναι χιλιοειπωμένο ότι τα λάθη στα φιλικά έχουν σημασία μόνο για τον προπονητή και τους συνεργάτες του που καλούνται να εντοπίσουν, να αναδείξουν και να διορθώσουν όλες τις αγωνιστικές αδυναμίες, ατομικές και συνολικές.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι πολύ νωρίς για το οποιοδήποτε ασφαλές συμπέρασμα. Το Σάββατο επισημοποιήθηκαν πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζονταν στις καθημερινές προπονήσεις και μπήκαν στη διαδικασία της διόρθωσης.
Σίγουρα στα θετικά ανήκει το γεγονός ότι η ομάδα έχει στις τάξεις καλό υλικό, σε έμπειρους και σε νεαρούς ποδοσφαιριστές.
Αυτή την εβδομάδα ακολουθούν άλλα δύο φιλικά. Την Τετάρτη με την Προσοτσάνη του Γιώργου Λάλα και την Κυριακή με τον πρωταγωνιστή του πρωταθλήματος της ΕΠΣΔ, Μέγα Αλέξανδρο από τον Άγιο Αθανάσιο.
Ο Γιώργος Αγγελίδης θα συνεχίσει τους πειραματισμούς του ψάχνοντας για τις διορθωτικές κινήσεις στο πλάνο της προετοιμασίας. Οι δοκιμές θα έχουν συνέχεια και το σίγουρο είναι ότι καμιά θέση δεν είναι δεδομένη για οποιονδήποτε, αν αυτός δεν είναι στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από τους άλλους.
Εννοείται πως εφόσον θεωρηθεί αναγκαίο θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις και στο έμψυχο υλικό της ομάδας. Αυτό αφορά και τις τρεις γραμμές και τον τερματοφύλακα. Κάποιες συζητήσεις έχουν μείνει ανοιχτές. Αν χρειαστεί θα μπουν στο στόχαστρο της απόκτησης νέα ονόματα προκειμένου να ενισχύσουν ή απλώς να αντικαταστήσουν παίκτες που δεν κάλυψαν τις προσδοκίες που προκάλεσαν την απόκτηση τους.
Χρόνος υπάρχει αρκετός και διαθέσιμες λύσεις εξίσου αρκετές.
Δ. Τς