Το τοπίο γύρω από την κρίσιμη κλήρωση της Παρασκευής για τη Γ’ Εθνική παραμένει εξαιρετικά θολό, καθώς το ρεπορτάζ της SportDrama.gr καταγράφει ένα δικαστικό θρίλερ που απειλεί να τινάξει στον αέρα τον αγωνιστικό προγραμματισμό της Δόξας Δράμας.
Παρότι η ΕΠΟ με επίσημο έγγραφό της όρισε το ραντεβού στην αίθουσα των Δικαστικών Οργάνων για τις 13 Μαρτίου στις 13:00, η διαδικασία βρίσκεται σε οριακό σημείο λόγω των εκκρεμοτήτων που προέκυψαν από τις πρόσφατες πρωτόδικες αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του Ακρίτα Συκεών μετά την ένσταση της Βέροιας για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή (Κωστίκου) προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ομάδας των Συκεών ,η οποία κατέθεσε έφεση υποστηρίζοντας πως η σχετική ποινή δεν είχε κοινοποιηθεί επίσημα.
Η εκδίκαση της έφεσης αποτελεί το μεγάλο «αγκάθι» για την Ομοσπονδία καθώς χωρίς την τελεσίδικη απόφαση και την επίσημη καθαρογραφή της είναι νομικά αδύνατο να επικυρωθεί η βαθμολογία του 2ου ομίλου. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με παρόμοιες εκκρεμότητες στον 5ο όμιλο, καθιστά την αυριανή κλήρωση της 2ης και 3ης φάσης αβέβαιη, παρά την ασφυκτική πίεση του χρόνου για την έναρξη των Play-offs.
Για τη Δόξα Δράμας η κατάσταση αυτή είναι η χειρότερη δυνατή εξέλιξη, αφού ο Γιώργος Αγγελίδης και οι παίκτες του παραμένουν σε στάση αναμονής χωρίς να γνωρίζουν το ακριβές πρόγραμμα των επόμενων δεκαπέντε ημερών.
Αν η απόφαση για τον Ακρίτα δεν κοινοποιηθεί τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, η ΕΠΟ θα βρεθεί προ του διλήμματος μιας νέας αναβολής ή μιας κλήρωσης με αστερίσκους, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για μετέπειτα προσφυγές.
Η SportDrama παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις επαφές στην Αθήνα, καθώς από την έκβαση αυτής της δικαστικής μάχης θα κριθεί αν οι «Μαυραετοί» θα μάθουν αύριο τον οδικό χάρτη για τη Super League 2 ή αν θα οδηγηθούμε σε νέα παράταση της αγωνίας.
